Sven Kockelmann reageert op tv-gedoetje met Maarten van Rossem

Sven Kockelmann vindt het niet handig als talkshowgasten door elkaar heen praten, zoals Maarten van Rossem laatst deed in zijn uitzending van Op1. “Het moet wel te volgen blijven voor de kijker.”

Maarten van Rossem en Sven Kockelmann © Op1

Maarten van Rossem zorgde een paar weken geleden voor ophef toen hij in de talkshow Op1 door een belangrijke meneer van de NAVO heen begon te praten. Volgens hem was talkshowhost Sven Kockelmann daar ‘geïrriteerd’ over, maar: “Je kunt er beter doorheen praten, dan maak je duidelijk dat het arrangement van het gesprek je niet bevalt.”

Enorme heisa

Hoe kijkt Sven terug op dit tv-gedoetje? Hij vertelt in de Nieuwe Revu: “Je weet dat als je Maarten van Rossem uitnodigt, dat dat ontregelend werkt. Dat is altijd zo, zo is hij. Maar als iedereen de hele tijd door elkaar heen gaat zitten praten, dat gaat niet werken. Het moet wel te volgen blijven voor de kijker.”

Het mediarelletje erover vindt Sven wel weer overdreven. “Er wordt wel een enorme heisa van gemaakt als zoiets een keer gebeurt, dat vind ik overdreven. Het was maar een moment in een uitzending. Ik vond het much to do about nothing.”

Nieuwswaardig

Wat vindt hij van de kritiek van Maarten dat hij de NAVO-meneer te veel aan het woord liet? “We hadden een gast aan tafel die normaal gesproken nooit aan tafel in dit soort programma’s verschijnt. Vanuit zijn standpunt sloeg hij toch tamelijk groot alarm over de Russische troepenopbouw, dat vond ik nieuwswaardig.”

Sven wilde tot in detail horen welke bewijslast de NAVO destijds had gezien. “Dat wilde ik eerst neerzetten en daarom liet ik hem wat langer aan het woord. Maar dat pikte Van Rossem niet en toen ontstond het door elkaar heen praten.”

Lange tanden

De grote vraag is: heeft hij Maarten liever niet meer aan de talkshowtafel? “Het is niet zo dat ik hem met lange tanden aan tafel ontvang, zeker niet.”

“Hij blijft eigenzinnig. En ik hou wel van eigenzinnige mensen. Soms kan ik hem ook niet helemaal volgen, maar daar kan ik dan een paar vragen over stellen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Maarten van Rossem een leuke talkshowgast?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen