Maarten van Rossem heeft geen spijt van wangedrag bij Op1

Maarten van Rossem heeft geen spijt van zijn wangedrag in de talkshow Op1. Daar praatte hij donderdag de hele tijd dwars door een topman van de NAVO heen. “Dat was ook mijn intentie.”

David van Weel en Maarten van Rossem © Op1

De talkshow Op1 had donderdagavond een topgast in huis om te praten over de mogelijke inval van Rusland in Oekraïne, namelijk David van Weel. Hij is de rechterhand van de grote NAVO-baas Jens Stoltenberg. Rechts naast David zat Maarten van Rossem en hij eiste op rigoureuze zijn spreektijd op. Hij begon zelfs dwars door David heen te praten.

‘Was mijn intentie’

Er is veel kritiek op gekomen, onder meer van de mannen van VI. “Ik begreep dat veel mensen zich hebben geërgerd aan het feit dat ik door de NAVO-man heen had gepraat? Maar dat was de intentie mijnerzijds”, reageert Maarten in zijn podcast Maarten van Rossem – De Podcast.

Waarom was dat zijn intentie? “Ik vond dat de NAVO-man al erg lang aan het woord was geweest en er was verzekerd door de redactie dat ik ook alle kansen zou krijgen om mijn eigen visie te geven, namelijk dat het misschien toch wel meevalt met de kans dat Poetin omvangrijk militair gaat optreden.”

‘Ik lul gewoon door’

Op een gegeven moment had Maarten het woord gekregen. “En toen gaf Sven Kockelmann wéér het woord aan de NAVO-man, want die vond de NAVO-man nogal indrukwekkend. Toen dacht ik: ja zeg hé, zo kom ik nooit aan het woord, dus ik lul gewoon door. Dat is een beproefde tactiek bij talkshows.”

NAVO-topman David deed dat overigens ook, zegt Maarten. “Maar van mij vinden ze het erger dan van de NAVO-man. Dat is natuurlijk een officiële persoon die daar met een zeker gewicht zit.”

Sven geïrriteerd

Op1-host Sven Kockelmann was wel wat geïrriteerd, merkte Maarten. “Hij was ook wel geïrriteerd, maar als je wat zegt, dan trekken ze zich er niets van aan. Je kunt er veel beter gewoon doorheen praten, dan maak je duidelijk dat het arrangement van het gesprek je niet bevalt.”

Hij vervolgt: “Bovendien: laten we nou wel wezen, als je in normale conversaties met een groep mensen zit te praten, is het toch doodnormaal dat je elkaar in de rede valt en even door elkaar heen praat? Het moet toch gewoon een levend, normaal gesprek zijn in plaats van dat je allemaal als dode pieren zit te wachten tot de vorige partij uitgeluld is?”

Snel vertrokken

Heeft Maarten het na de uitzending uitgepraat? “Nee, ik ben eigenlijk vrij op stel en sprong weer vertrokken. Het was de eerste keer dat het weer in Hilversum werd opgenomen. Ik was in een kwartiertje thuis.”

“Er zijn daarna ook geen bitterballen meer te krijgen. Je kon wel een glaasje wijn krijgen, maar ik drink niet meer, dus daar heb je niet zoveel aan. Vroeger was er wel een soort gezelligheid in het café wat daar is, maar het was er niet erg gezellig vind ik. Het was een enórme ruimte. Zo groot dat het moeilijk is om er gezelligheid in te proppen.”

Fragment

Het bewuste fragment waarin Maarten door David heen praat, ziet u vanaf 5:22:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Maarten van Rossem praatte door een NAVO-bobo heen. Ongepast, vinden de mannen van VI. Wat vindt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen