René van der Gijp wil bijna weglopen uit Vandaag Inside: ‘Ik meen het’

René van der Gijp lijkt zich behoorlijk veel zorgen te maken over de gastencrisis bij Vandaag Inside. Na een opmerking van Özcan Akyol in de show van woensdag wilde hij bíjna weglopen. “Ja, echt.”

René van der Gijp © SBS 6

Vandaag Inside zet uitstekende kijkcijfers neer op SBS 6, maar toch lukt het de redactie nauwelijks om goede gasten te strikken. Daar maakt met name René van der Gijp zich veel zorgen over. “Ik zit wel eens te denken als ik in de tuin zit, van: hoe moeten wij nou dadelijk verder?”, zei hij vorige week met een piekerende ondertoon.

Moed in schoenen

Nu blijkt dat die gastencrisis René toch wel behoorlijk aangrijpt. Özcan Akyol zat woensdag in de show en die gaf aan dat hij vanuit zijn omgeving veel kritiek krijgt op zijn optredens bij VI. “Ik krijg elke week te horen dat ik hier niet moet gaan zitten. Dat is onder mijn niveau, zeggen ze dan allemaal.”

Die uitspraak heeft er stevig ingehakt bij René. Hij kwam er gisteren, een avond later, op terug. “Ik moet jou heel eerlijk zeggen: de moed zakt mij niet vaak in de schoenen, maar toen wel. Ik heb echt een minuut af zitten tellen. Dat meen ik uit de grond van mijn hart, ja.”

‘Dan wil ik weg’

Wilfred Genee verbaasd: “Waarom dan?”

René serieus: “Ja, dan wil ik weg.”

Wilfred: “Dan wil je weg?”

René: “Ja, dan wil ik gewoon weg.”

Johan Derksen: “Je kunt niet zo weglopen, hè?”

Wilfred: “Dat trek je je toch niet aan? Wat maakt dat uit?”

‘Neem je dat serieus?!’

René: “Nee, dat is nou het gekke. Ik trek het me niet aan, maar als hij zegt van: ‘Ja, iedereen om mij heen roept van: ‘Jij moet daar niet gaan zitten, want jij moet gaan zitten in programma’s die zeg maar toch intellectueel van een behoorlijk hogere niveau zijn’’, dan zakt de moed me in de schoenen.’

Tafelgast Job Knoester: “Maar neem jij dat serieus, René, als hij dat zegt?”

René: “Nee, dat neem ik niet serieus, maar dan heb ik zoiets van: ik wil gewoon naar huis nu. Ja, dan rij ik naar huis, dan ben ik al opgelucht en dan gaat mijn hek open, mijn deur dicht, en dan denk ik: haaaa, heerlijk, het is voorbij.”

Rare opmerking

Johan: “Het was eigenlijk inderdaad een rare opmerking, maar ik maak me daar totaal niet druk over René, want ik weet hoe ze bij andere programma’s over ons praten. Ze kijken allemaal met een tikje dedain op ons neer; wij zijn ordinair en plat. Dat klopt allemaal, wij zijn gewoon onszelf. En die anderen doen net alsof ze een talkshow zijn.”

Wilfred: “Maar dat gevoel… Ik snap er niks van, René, dat je dan blij bent dat je naar huis toe mag.”

René: “Ja, dan zakt de moed me gewoon in de schoenen gewoon. Ik weet niet hoe het komt.”

Schijt

Johan: “Ja, maar ik geloof niet dat hij het naar bedoelde, René. Hij zei dat, want ze hebben het natuurlijk tegen hem gezegd van: ‘Joh, je gaat toch niet bij die klootzakken zitten.’ Dat kun je beter niet zeggen.”

Job: “Ik ken Eus niet zo goed, maar ik heb wel het idee dat Eus het leuk vindt om een beetje te porren en te kijken hoe geprikkeld mensen reageren.”

Wilfred: “Volgens mij heeft Eus gewoon schijt aan al die opmerkingen, want anders zou hij hier niet zitten.”

Johan wijzend op het feit dat Özcan de komende twee weken op vakantie is: “Anders bellen we even naar Turkije, dat ze hem daar een maandje houden.”

Tim de Wit

Wie in elk geval een VI-verbod heeft gekregen is Tim de Wit. Wilfred: “We hadden laatst Tim de Wit hier en die had tot drie keer toe ‘dickpics’ om zijn oren gekregen en toen mocht hij niet meer komen van de VPRO.”

Johan: “Nee, maar dat is de VPRO. Die slaan daarin door. Die vinden het natuurlijk walgelijk wat hij hier doen en daar hebben ze gelijk in.”

Overigens zou de reactie van René er ook op kunnen duiden dat er wederom een burn-out op de loer ligt. Dat gebeurde in 2011 ook al, toen hij zich ziek meldde bij VI. De plotselinge populariteit van de talkshow had hem in een depressie gestort. “Tweeënhalve week heb ik het zo slecht gehad. Ik dacht echt dat ik doodging”, zei hij eerder.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de druk René van der Gijp opnieuw te veel wordt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen