Marc-Marie hoefde geen screentest te doen voor Holland’s Got Talent

Marc-Marie Huijbregts hoefde geen screentest te doen om jurylid te worden in Holland’s Got Talent, maar zijn collega Edson da Graça wél. “Marc-Marie is natuurlijk ook een A-ster.”

Edson da Graca en Marc-Marie Huijbregts © RTL

Chantal Janzen is het enige jurylid dat overblijft in Holland’s Got Talent. Oud-juryleden Ali B, Angela Groothuizen en Paul de Leeuw worden vervangen door Dan Karaty, Marc-Marie Huijbregts en Edson da Graça. Dat is vooral heel prettig voor Dan, want dan heeft hij weer wat anders te doen dan overal te leuren met zijn overwonnen alcoholverslaving.

Edson wie?

De keuze voor Marc-Marie lijkt prima. Hij heeft verstand van variété en is bovendien een spraakmakende tv-persoonlijkheid. “Ze belden me op en toen zeiden ze: ‘Het is met Edson, Chantal en Dan’, en toen dacht ik: het is superleuk om dat te gaan doen! Daar heb ik meteen ja op gezegd”, zegt hij in RTL Boulevard.

NPO-gezicht Edson da Graça, ook wel bekend als ‘Edson wie?’, is een minder voor de hand liggende keuze. Het maakt het nóg merkwaardiger dat Hans Klok, de koning van het variété, is gepasseerd door Peter van der Vorst. Hans heeft immers ook een screentest gedaan. “Ik had eerlijk gezegd verwacht dat ik het wel zou worden”, zei hij.

Hans sportief

Hoewel Hans heel teleurgesteld was, was hij wel zo sportief om zich te laten lenen voor de bekendmaking van de nieuwe juryleden. Hij heeft een ludiek filmpje opgenomen dat gisteren werd uitgezonden in RTL Boulevard, maar om onbegrijpelijke redenen niet is verspreid via social media.

Vlak nadat Hans in dit filmpje de naam van Edson uitspreekt, zegt hij: “Dat snap ik dan ook wel weer”, refererend aan het feit dat hij het niet is geworden. Leuk bedacht, maar dat snapt natuurlijk helemaal niemand. Maar goed, wel sportief van Hans en slim van RTL.

Geen screentest

Edson vertelt aan Boulevard dat hij, in tegenstelling tot Marc-Marie, wél een screentest moest doen voor het jurylidmaatschap van Holland’s Got Talent. “Marc-Marie is natuurlijk een A-ster, dus die heeft geen jurytest hoeven doen. Ik heb wel een jurytest gedaan.”

Dat ging goed, aldus Edson. “Ik was superverfrissend, helemaal gevat, kwam lekker uit de hoek en heb zeker wat mensen afbetaald. Hier ben ik!”

Druktemakertje

RTL koos voor de bekendmaking van de HGT-juryleden de huisrubriek RTL Boulevard uit, waar Rob Goossens de zaak na afloop mocht bejubelen. “Marc-Marie is een druktemakertje natuurlijk, dus dat gaat wel weer wat brengen.”

Marieke Elsinga: “Hij heeft ook over alles een mening, hè, want hij heeft ook een goedlopende podcast waarin hij altijd lekker zijn mening geeft. Dat heeft hij sowieso wel te pakken.”

Rob: “Precies, dat moet hij maar laten zien. Paul de Leeuw is vertrokken en daarmee haal je heel veel energie uit de show. Er zijn maar weinig mensen die dat gat zouden kunnen opvullen, dus dan is het eigenlijk wel logisch dat ze bij Marc-Marie zijn uitgekomen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie had u liever gezien in de jury van Holland's Got Talent?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen