Maarten van Rossem huilend op televisie: ‘Hier kan ik niet tegen’

Maarten van Rossem is voor het eerst huilend te zien op televisie. In het programma Wintertijd zwellen zijn ogen op, verschijnt er traanvocht en komt er vervolgens een papieren zakdoek tevoorschijn.

Maarten van Rossem © Omroep MAX

Harry de Winter is ongeneeslijk ziek en daarom komt hij bijna 23 jaar na de start van Wintertijd nog één keer terug met het interviewprogramma. De nieuwe serie begint morgen en in de seizoenspremière is Maarten van Rossem te gast. Hij trakteert de afzwaaiende talkshowhost op een behoorlijk intense huilpartij.

‘Zet dit maar uit!’

Het fragmentje van de huilende Maarten werd gisterenavond alvast vertoond in de talkshow van Eva Jinek. Het jurylid van De Slimste Mens wordt door Harry geconfronteerd met een klassiek muziekstuk. Direct schiet Maarten vol. “Ja, zet dit maar uit. Daar kan ik niet tegen.”

Harry: “Nee, want? Wat gebeurt er dan?”

Maarten: “Ik raak ontroerd.”

Op de rails

Harry: “Ja, maar dat is toch niet erg?”

Maarten: “Nee, ja, dat kun je zeggen, maar we moeten wel op de rails blijven rijden natuurlijk. Dit is allerlei muziek die ik draai als ik in m’n eentje ben. Het is verschrikkelijk.”

Harry: “Maar verschrikkelijk mooi?”

Maarten: “Ja, verschrikkelijk mooi, ja. Dat is toch weer heel anders dan popmuziek, hè? Daarbij zit ook wel eens iets wat me ontroert, maar dit heeft vrijwel onmiddellijk effect. Het wordt ook wel erger naarmate je ouder wordt.”

Jaloers

Na het fragment vraagt Eva aan Harry of hij door de tranen van Maarten óók emotioneel raakt. “Mooi. Raak je dan ook ontroerd?”

Harry ontkennend: “Ja en ik zal daar stiekem iets bij vertellen: ik ben daar heel jaloers op, want ik huil niet. Ik heb sinds de geboorte van m’n zoon niet meer gehuild. Dat is 35 jaar geleden. Ik wil het, maar ik doe het niet. Het gaat niet, het gebeurt niet.”

Wintertijd

Wintertijd met een huilende Maarten van Rossem is morgenavond om 22.05 uur te zien op NPO 2. Andere gasten in de komende serie zijn Chantal Janzen, Jan Slagter en Hedy d’Ancona.

In de laatste aflevering zijn de rollen omgedraaid en vertelt Harry zelf zijn levensverhaal aan Jeroen Pauw, compleet met zijn favoriete muziek.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen