Gordon weet het zeker: ‘André Hazes jr. is zwaar mediageil!’

Gordon vindt het heel sneu hoe meedogenloos André Hazes jr. wordt aangepakt door de showmedia, maar vindt hem daar wel ‘medeverantwoordelijk’ voor. “Ik weet dat André zwaar mediageil is.”

Gordon en André Hazes jr. © SBS, RTL

Het zit Gordon niet lekker hoe RTL Boulevard en Shownieuws de sterren van ons land bejegenen. “Ja, zij willen alleen maar narigheid. Bloed willen ze”, zegt hij in Geroezemoes. “Het is niet altijd zo geweest, maar ik heb het idee dat het de laatste jaren gewoon wat erger is geworden. Dat ze gewoon echt alleen maar uit zijn op de nare, negatieve kanten.”

Zwaar mediageil

André Hazes jr. is daar een goed voorbeeld van, vindt Gordon. “Het is niet alleen bij mij, maar bij heel veel mensen. Neem bijvoorbeeld André Hazes jr., dat arme joch. Ik bedoel: die kan gewoon niets meer goed doen. Nou is hij daar natuurlijk zelf ook medeverantwoordelijk voor, omdat hij wérkelijk alles post.”

Nou ja, postte… André is immers al geruime tijd van social media af. ‘Heel goed’, vindt Gordon dat. Maar hij lijkt sceptisch: “Ik weet dat André zwaar mediageil is. Dat geeft hij ook eerlijk toe en dat vind ik juist ook zo leuk aan hem.”

VIP-ruimte

Werkelijk álle showmedia stonden André in oktober op te wachten op Schiphol toen hij na een geruchtmakende zomer weer huiswaarts keerde. Hij kwam via de gewone uitgang naar buiten en worstelde zich door de cameraploegen en fotografen heen.

Daarover zegt Gordon: “Hij kan ook via het VIP-center reizen. Dat doe ik altijd. Ik wil niet dat mensen weten dat ik op Schiphol sta met mijn nieuwe liefde enzo. Hou op. Ik moet er niet aan denken. Gewoon lekker achter gesloten deuren.”

Schade

Toch leeft Gordon wel mee met André. “Wat ik vooral voor hem heel vervelend vind – want ik weet dat er ook nog andere problemen zijn waar hij mee kampt – is dat hij zó onder een vergrootglas ligt, en hij is nog jong, dat hij daar écht schade van kan ondervinden. Dat kan echt.”

Hij vervolgt: “Ik ben al door de wol geverfd en ik loop inmiddels heel lang mee en het doet nog steeds pijn als je dingen leest dat je denkt van: what the f*ck is dit? Maar ik vind het voor zo’n jong persoon, zo’n jong iemand die zijn carrière opbouwt… Ik vind het wel pittig hoor.”

Marco Borsato

Inmiddels is André allang geen heet nieuws meer. Zelfs de Marco Borsato-rel is alweer een beetje gaan liggen. Wat vindt Gordon daar eigenlijk van? “Het gekke is dat ik het al een paar jaar wist. Ik geloofde het niet in eerste instantie. Ik dacht: dat waait wel over. Ik schrok eigenlijk van het feit dat het naar buiten kwam. Ik dacht: Jezus, is het dan toch waar?”

“Het blijkt dus wel waar te zijn, dus dat is een hard gelag. Zoals ik Marco ken, denk ik dat ik met heel veel mensen kan zeggen dat ik heel veel dingen van hem had verwacht, maar dit niet. Nee, heel pijnlijk om dit te horen. Om zoiets te doen, is wel het laagste station wat je kan doen, vind ik.”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen