Mattie en Wietze vijf jaar na ruzie terug als duo: ‘Voor Oekraïne’

Mattie Valk en Wietze de Jager begraven hun enorme radioruzie van vijf jaar geleden om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Ze zijn maandag samen te horen op de radio.

Mattie Valk en Wietze de Jager © Qmusic

Bekende Nederlanders gaan op maandag actievoeren voor de oorlogsslachtoffers in Oekraïne. Niet alleen komt er een grote show op televisie, ook de radio zal de hele dag in het teken staan van Giro 555. En speciaal voor die actie maken Mattie Valk en Wietze de Jager een einde aan hun langslepende radioruzie.

Mattie en Wietze herenigd

De landelijke radiozenders 100% NL, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 5, Qmusic, Radio 538, Radio 10, Radio Veronica, SLAM! en Sublime zenden op maandag allemaal hetzelfde uit. Onder de noemer Giro 555 zullen dj’s van alle zenders in verschillende formaties samen vijftien uur lang radio maken.

Er zal tussen 6.00 en 8.00 uur worden afgetrapt door Gerard Ekdom (Radio 10) en Sander Lantinga (Radio 538), maar alle ogen zullen gericht zijn op het duo dat dáárna op zender komt: Mattie Valk (Qmusic) en Wietze de Jager (Radio 538). De twee heren vormden jarenlang een succesvol radioduo op Qmusic, tot een enorme ruzie daar een einde aan maakte.

Geen behoefte aan contact

Wietze was vijf jaar geleden wóest op Mattie. De heren waren samen in onderhandeling met Sky Radio, maar Mattie koos er toch voor om in z’n eentje te verlengen bij Qmusic, voor ‘zes ton en een Tesla‘. Er volgde een radioruzie die zijn weerga niet kende. De heren hebben nooit meer met elkaar gesproken, maar daar komt nu dus verandering in.

Het zal voor de twee behoorlijk wennen zijn om weer samen achter de microfoon te kruipen. Anderhalf jaar geleden antwoordde Wietze nog resoluut toen hem werd gevraagd of hij Mattie wel eens mist. “Gesloten boek, dat is inmiddels wel afgesloten.”

Enthousiaste reacties

Dat Mattie en Wietze samenkomen voor het goede doel, wordt met applaus ontvangen. “Mooi dat ze op zo’n moment het verleden achter zich laten”, zegt AD-mediajournalist Marcus den Blanken.

En Brabants Dagblad-journalist Tom van der Meer: “Als Mattie en Wietze het kunnen, dan kunnen Rusland en Oekraïne het ook. Een duidelijker signaal tegen oorlog is er niet.”

Programmaboekje

Het hele programmaboekje van Radio 555 ziet er aankomende maandag als volgt uit:

  • 06.00 – 08.00 uur: Gerard Ekdom (Radio 10) & Sander Lantinga (Radio 538)
  • 08.00 – 10.00 uur: Mattie Valk (Qmusic) & Wietze de Jager (Radio 538)
  • 10.00 – 12.00 uur: Bert Haandrikman (NPO Radio 5) & Jorien Renkema (NPO 3FM)
  • 12.00 – 14.00 uur: Annemieke Schollaardt (NPO Radio 2) & Barry Paf (100% NL)
  • 14.00 – 16.00 uur: Rob Stenders (Radio Veronica) & Rob van Someren (Radio 10)
  • 16.00 – 18.00 uur: Domien Verschuuren (Qmusic) & Ruud de Wild (NPO Radio 2)
  • 18.00 – 20.00 uur: Coen Swijnenberg (Radio 538) & Marieke Elsinga (Qmusic)
  • 20.00 – 21.00 uur: Sander Hoogendoorn (NPO 3FM) & Tim Klijn (Radio Veronica)

Sky Radio

Het non-stop muziekstation Sky Radio steunt de actie door maandag ieder uur een speciale oproep voor Giro555 uit te zenden en er extra aandacht aan te besteden in de nieuwsbulletins

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen