Erica Meiland baalt van verlagen vraagprijs: ‘200.000 euro veel geld’

Na het enorme debacle met hun Franse kasteel raken de Meilandjes hun villa in Noordwijk óók al niet kwijt. De reden? Ze vragen exorbitant veel geld. Hun nieuwe makelaar heeft de prijs verlaagd.

Chateau Bijstand © William Rutten

De Meilandjes proberen zó exorbitant veel geld te pakken met de verkoop van hun vastgoed dat er helemaal niemand op komt dagen. Na het enorme debacle met de verkoop van hun kasteel in Frankrijk, is het nu hun Noordwijkse villa die al vijf maanden te koop staat. Dat is een prestatie van formaat in deze tijd.

-200.000 euro

Stermakelaar Harry Mens roept al tijden dat de Meilandjes totaal geen verstand hebben van vastgoed. Ze kochten hun Noordwijkse villa vorig jaar voor 2,7 miljoen euro en dát was al overbetaald, stelt Harry. Nu wilden ze er 3 miljoen voor hebben, maar vijf maanden later is de boel dus nog stééds niet verkocht.

Hun nieuwe makelaar René van Nierop, die eerder ook het Franse kasteel verkocht kreeg, heeft de vraagprijs nu verlaagd naar 2,8 miljoen euro. “Twee ton eraf, dat is een heleboel geld. Het stond inmiddels natuurlijk al een maand of vijf te koop bij een collegamakelaar van ons”, zegt hij in Shownieuws.

Prijsverlaging

René is sinds drie weken betrokken bij de verkoop van de woning. “We hebben wel met elkaar naar de prijs gekeken, maar we hebben zoiets gehad van: we gaan het nog even proberen. We zijn wel met een kandidaat bezig geweest en in onderhandeling geweest, maar daar niet uitgekomen.”

Hij heeft er bij de Meilandjes op aangedrongen om de vraagprijs te verlagen. “Eigenlijk gisteren en eergisteren hebben we intensief contact gehad en besloten de prijs naar het niveau te doen wat wat meer reëel is. Daar hebben we best wel even over moeten discussiëren met elkaar.”

Erica baalt

Met name Erica wilde niet omlaag met de vraagprijs, verklapt René. “Martien was er iets soepeler in, maar Erica is daar natuurlijk toch wel… En terecht, want het is een hoop geld twee ton. Daar kun je heel veel andere dingen voor doen, maar we hebben het goed kunnen onderbouwen.”

“We hopen met deze prijsverlaging de juiste mensen te krijgen. Dat is ook hetgeen we nu graag willen: snel die woning kwijt. Ze willen dolgraag over naar hun nieuwe woning. Ik heb tegen Erica gezegd: ‘Geef ons vier weken en dan moet het weg zijn.’”

Instagram

De woning die de Meilandjes willen verkopen:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de Meilandjes verstand hebben van vastgoed?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen