Camera in plasbuis Marc-Marie Huijbregts: ‘Dit is een horrorfilm’

Marc-Marie Huijbregts heeft een afschuwelijke medische ervaring achter de rug. Een dokter is met een cameraatje binnengedrongen in zijn plasbuis om opnames te maken. “Het was een horrorfilm.”

Marc-Marie Huijbregts © RTL

Een lange slang met een klein cameraatje is door de plasbuis van Marc-Marie Huijbregts heen geleid om een medisch probleem te onderzoeken. Het was afschuwelijk, reageert de komediant in zijn podcast Marc-Marie & Aaf Vinden Iets. “Dat heb ik toen wel toe moeten laten, want misschien was er wel iets heel ernstigs.”

Horrorfilm

De artsen wilden Marc-Marie’s prostaat bekijken. “Ik zei op een gegeven moment: ‘Dit lijkt wel een horrorfilm gewoon!’ Ik lag in die steigers zo met m’n benen uit elkaar met zo’n groen kleed, maar dan de piemel vrij. En dan moest er een camera in mijn piemel en dan ging hij ook nog zeggen: ‘Nee, maar dit is verdovende gel.’”

Die verdovende gel moest het ongemak verlichten. “Ja, dat vind ik net zoiets als toverballen, van: ja, geloof je het zelf, ‘verdovende gel’?! Ja, het doet gewoon hartstikke pijn. Plus: die gel deed hij zo aan de tip van die camera, maar die camera ging er natuurlijk in. Het is niet zo dat hij van tevoren die gel erin doet en dat dan die camera erbij kan.”

Piemelgel

Hoe ging dat dan precies met die gel en die camera? “Hij gaf die gel aan de cameraman en die moest het dan zo op de camera doen terwijl hij hem de piemel in deed. Ik zei: ‘Dit lijkt wel een horrorfilm.’ Hij stond zo boven mij van: ‘Hahaha!’ Zo met z’n tweeën. Het leek echt wel een horrorfilm. Verschrikkelijk.”

Gelukkig was er niets ernstigs. “Het was een bloedvaatje bij de blaas. Die was kapotgegaan en daardoor was er bloed bij de urine zeg maar. Ze dachten natuurlijk: dit is als behandeling geen zin meer heeft! Maar dat was het dus niet.”

Angst

Vanwege dit soort onderzoeken ervaart Marc-Marie een enorme drempel om naar de huisarts te gaan. “Wat ik ook wel vaak heb… Nou, vaak heb… Wat ik ook wel eens heb gehad is dat ik zei tegen de huisarts: ‘Ik ga nou zeggen dat ik iets heb, maar ik wil er geen onderzoek voor.’ Dan ben ik altijd bang…”

“Dan denk ik: dan moet hij uit zijn hoofd weten wat er is. Dat hij gewoon zegt: ‘Dat is dat of dat of dat’, maar ik wil geen nare onderzoeken.”

Excuses

Overigens kwam Marc-Marie gisteren in het nieuws omdat Birgit Schuurman zijn stem belachelijk heeft gemaakt. Daar heeft ze inmiddels haar excuses voor aangeboden:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke tv-persoonlijkheid vindt u leuker?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen