Ali B enorm geraakt door oorlog in Oekraïne: ‘Wit voetje halen!’

Ali B leeft ontzettend mee met de slachtoffers van de Russische inval in Oekraïne. De omstreden rapper heeft er sinds zijn plotselinge mediacomeback van gisteren al twee stories over geplaatst.

Ali B © Instagram

De carrière van Ali B is volledig lamgelegd nadat er meerdere aangiftes van verkrachting tegen hem zijn gedaan. Na bijna twee maanden lang geen enkele foto op Instagram te hebben geplaatst, heeft hij zijn stilzwijgen gisteren plotseling verbroken. Hij plaatste een fotootje van zijn bezoek aan de Expo 2020, die nog een paar weken loopt in Dubai.

Boulevard blundert

Ali B plaatste een foto waarop hij lachend te zien is, terwijl hij twee vingers opsteekt. RTL Boulevard blunderde gisteren enorm door te melden dat dit een foto uit 2020 is, omdat er ‘Expo 2020’ op de foto staat. “Het is een terugblik uit 2020 vanuit Dubai en toen was daar de Oekraïne-expo”, aldus presentator Lex Uiting.

Ontzettend gênant: de Dubai Expo 2020 heet zo, omdat hij eigenlijk in 2020 gehouden zou worden. Dat werd vanwege de coronapandemie echter uitgesteld tot eind vorig jaar. Nu zit de Dubai Expo 2020 in zijn zesde en laatste maand. Bovendien betreft het een wereldtentoonstelling waar 192 landen aan deelnemen en géén Oekraïne-expo.

Ali B leeft mee

Vlak na die lachende foto, plaatste Ali een foto van het Oekraïne-paviljoen op de wereldtentoonstelling. “💔”, staat erbij.

En vandaag laat Ali voor de tweede dag op rij van zich horen. Hij plaatst het NOS-artikel ‘Oekraïens kind zonder ouders grens naar Slowakije overgestoken’ in zijn Instagram-stories met daarbij de emoticon ‘🥺’.

Ali is duidelijk aan een soort charmeoffensief begonnen, stelt juicekanaal Reality FBI. “Veel mensen vinden dat Ali B een wit voetje probeert te halen.”

Wat vindt Evert?

Evert Santegoeds ergert zich aan Ali. De Privé-baas ziet in de twee vingers die de rapper opsteekt het logo van The Voice of Holland. “Doe dan niks zou ik zeggen. Kom gewoon vertellen wat er nou werkelijk gebeurd is en niet gebeurd is, maar ik vind dit een beetje flauw. Het is een beetje uitdagend. Niet helemaal verstandig volgens mij”, zegt hij in Shownieuws.

Het nieuws dat Ali het stilzwijgen heeft verbroken wordt door Evert niet met gejuich ontvangen. Cynisch: “Nou, en daar zíjn we blij mee, want wat hebben een hoop mensen hem gemist, hè, de laatste twee maanden?”

Overigens laat Ali vandaag ook weten dat hij een paar dagen naar Istanbul gaat. “Even een paar dagen vrienden zien.”

Stories

Twee van de stories van Ali B:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het mooi dat Ali B zijn medeleven met Oekraïense mensen betuigt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen