Wilfred Genee suggereert dat Linda de Mol liegt over Ali B

Wilfred Genee denkt dat Linda de Mol liegt over haar rol in de misbruikzaak rond Ali B. Hij kan zich namelijk niet voorstellen dat ze hier niets over heeft gezegd tegen haar broer John de Mol.

Wilfred Genee en Linda de Mol © SBS, RTL

Linda de Mol was al anderhalf jaar op de hoogte van de misbruikbeschuldigingen aan het adres van Ali B, nog voordat BOOS die vorige maand naar buiten bracht dus. Twee vermeende slachtoffers hebben zich in de zomer van 2020 namelijk op haar redactie gemeld. Critici nemen het haar kwalijk dat ze daar niets mee gedaan heeft.

Gedoe over Ali

Volgens kenners had Linda dit op z’n minst anoniem aan haar broer John de Mol moeten melden, ook al was het de wens van de slachtoffers om dat niet te doen – zij vertrouwden Talpa niet meer. Linda beweert dat ze niets tegen John heeft gezegd en daarmee nam ze volgens diezelfde critici het risico dat Ali meer slachtoffers zou maken.

Als Linda liegt en het wél aan haar broer John heeft gemeld, dan komt hij juist ernstig onder vuur te liggen. Hij beweert namelijk niets te hebben geweten van Ali’s wangedrag. Als hij dat wél wist, dan zal vrijwel iedereen vraagtekens plaatsen bij het feit dat Ali gewoon in programma’s van John mocht blijven zitten.

Wilfred kritisch

Wilfred Genee denkt dat Linda, en daarmee ook John, liegt. Hij vraagt op BNR Nieuwsradio aan zijn gast Ruud Hendriks, een mediaondernemer, of hij zich kan voorstellen dat Linda niets aan John gezegd heeft. “Ik kan me dat bijna niet voorstellen”, antwoordt hij.

Wilfred beaamt daarop: “Nee toch?”

Ruud: “Nee. Als zij het daadwerkelijk wist, dan neem ik aan dat ze het ook tegen haar broer heeft gezegd. Dat zou ik tenminste doen als ik haar was.”

Familieband

Wilfred wijst erop dat de familieband van De Mol ‘heel sterk is’. “Ze zien elkaar heel vaak en ze hebben ook heel veel met elkaar.”

Dan probeert hij dezelfde mening te halen bij zijn studiogast Kluun: “Kun je je dan voorstellen dat als een van de belangrijkste werknemers van John zoiets vermeend zou hebben gedaan, en je bent de zus, je bent op een familiefeestje of je komt even langs…”

Kluun zwijgt

Kluun weigert hier echter een mening over te geven. “Ik ken dat cultuurtje eerlijk gezegd niet zo. Ik zit in het schrijverswereldje en dat is allemaal niet zo heel spannend. Het is niet mijn wereld, ik weet het echt niet.”

Wilfred: “Ik zou me kunnen voorstellen dat ik tegen m’n broer zou zeggen van: ‘Pas even op, er gebeuren nare dingen, dat moet je even in de gaten houden, want anders krijg je gedoe.’”

Kluun: “Ik heb het een beetje gevolgd en ik vind het zó ingewikkeld hoe die familiebelangen zijn. Ik weet het niet. Ik bazel, ik weet het echt niet.”

Fragment

Het fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen