Albert Verlinde: ‘Chantal Janzen gaat gewoon voor het geld’

Albert Verlinde vindt het jammer dat Chantal Janzen nooit meer in het theater staat. Ze heeft zich volledig toegelegd op presenteren en hij weet wel waarom. “Daar verdien je meer geld.”

Chantal Janzen © William Rutten

Chantal Janzen heeft jarenlang in theaterproducties gestaan, maar de afgelopen jaren heeft ze zich volledig toegelegd op het presenteren. Jammer, vindt Albert Verlinde dat, al begrijpt hij het wel. Hij stelt in weekblad Party dat ze gewoon een keuze heeft gemaakt uit financiële overwegingen.

Chantal en Kim-Lian

Heel veel theatervrouwen maken de overstap naar televisie. Datzelfde geldt bijvoorbeeld ook voor Alberts vroegere muze Kim-Lian van der Meij. “Ze heeft een heel nieuw leven opgebouwd in Zweden, maar we hebben nog wel eens met elkaar gegeten en houden contact. Ik mis haar wel in theaterland.”

Hij vervolgt: “Ze heeft fantastisch veel talent, zonde dat ze daar niks meer mee doet. Dat geldt ook voor Chantal Janzen en Romy Monteiro: grote theatervrouwen die toch gekozen hebben voor een carrière op tv. Wat natuurlijk te begrijpen is, aangezien je meer geld verdient en niet elke dag de bus in hoeft richting de voorstelling.”

Jammer

Toch blijft het jammer, aldus Albert. “Het talent dat ze hebben om mensen te entertainen met hun zang, dans en acteerwerk, dat mis ik. Dus ik hoop dat Chantal, Kim-Lian en Romy weer een keer theater gaan doen.”

Zelf is Albert rijk geworden door zowel theater als tv. “Je hoeft maar te googelen en je ziet een geschat vermogen dat mensen aan me koppelen. Ik kan erover zeggen: ik ben niet arm.”

Twee carrières

Albert heeft zich jarenlang de blubber gewerkt. Niet alleen bouwde hij een eigen theaterbedrijf op, ook incasseerde hij jaarlijks negen ton bij RTL Boulevard.

“Ik heb altijd twee carrières naast elkaar gehad, waarbij RTL Boulevard vroeger ontzettend goed betaalde. Mijn theaterbedrijf heb ik destijds verkocht. Dus wat dat betreft, hebben die twee carrières me wel wat opgeleverd, ja.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Albert Verlinde verdiende negen ton per jaar bij RTL Boulevard. Mist u hem bij dat programma?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen