Smeuïge tv: Angela de Jong wijst Humberto Tan op zijn affaire

Angela de Jong zat gisteren onverwacht aan tafel bij het grootste slachtoffer van haar vuurspuwende pen: Humberto Tan. Al snel bracht de AD-draak zijn affaire met Dionne Stax ter sprake.

Angela de Jong en Humberto Tan © Beau

Ongelooflijk maar waar: vier jaar nadat Humberto-killer Angela de Jong hem van de buis schreef met een serie meedogenloze columns, zat ze gisteren pontificaal aan zijn talkshowtafel. Tegen wil en dank natuurlijk, want zelf zou Humberto haar nóóit hebben uitgenodigd. Als vervanger van Beau van Erven Dorens kon hij er echter niet onderuit.

Angela vs Humberto

Angela is al maanden vaste gast bij Beau en daarom was ze ook uitgenodigd voor de seizoensfinale van gisteren. Onverwacht moest Beau donderdag echter huiswaarts keren, omdat er bij hem corona was vastgesteld. Humberto nam het stokje over en zo kon het gebeuren dat hij gisteren een uur lang met zijn grote criticaster Angela aan tafel zat.

Humberto sprak met Angela over de opkomst van juicekanalen en dan specifiek over Yvonne Coldeweijer die RTL Boulevard ‘op de knieën‘ heeft gekregen, zoals Angela dat noemt. Humberto daarop: “De vraag is of het ‘op de knieën’ is, of dat Boulevard erkent dat er een nieuwe ontwikkeling is (…) en ze kijken of ze ermee kunnen samenwerken.”

Oekazes

Wel degelijk op de knieën, vindt Angela. Ze wijst erop hoe juicy Boulevard opeens aan het worden is, nadat ze jarenlang sterren de hand boven het hoofd hebben gehouden. “De showbizzrubrieken – of je ze nou leuk vindt of niet – hebben de afgelopen jaren toch te maken gehad met een reputatie dat ze te veel onder de knoet zaten van de zender.”

Ze vervolgt: “SBS heeft Shownieuws, RTL heeft RTL Boulevard. Daar werden ook wel eens bepaalde oekazes gedaan dat er over bepaalde affaires niet gepraat mocht worden. Dat heeft ze behoorlijk wat schade berokkend.”

Met ‘bepaalde affaires’ doelt Angela natuurlijk mede op het vreemdgaan van Humberto met Dionne Stax. Terwijl dat in vrijwel alle showmedia heet nieuws was, probeerde Boulevard het zo lang mogelijk te verzwijgen. Het heeft Boulevard destijds enorme imagoschade opgeleverd en dat allemaal voor niets: Humberto’s talkshow overleefde de affaire niet.

‘Jouw eigen affaire!’

Jokkebrok Humberto spreekt nu tegen dat Boulevard er bewust over heeft gezwegen. “Weet je, Angela, ik heb ook gewerkt hè, bij Boulevard. Een paar jaar. Ik moet je eerlijk zeggen: ik heb dat niet gezien en ik kan me ook niet voorstellen dat dat vanuit de leiding wordt gedaan. Die redactie is onafhankelijk. Jouw krant is ook onafhankelijk.”

Daarop brengt Angela zijn geruchtmakende affaire met Dionne ter sprake. “Klopt, maar ehmm… Jouw eigen affaire die een paar jaar geleden speelde…”

Humberto snel: “Er heeft niemand gebeld. Ik heb niet gebeld, de zender heeft niet gebeld.”

Onzin

Onzin, zegt Angela. “Erland Galjaard heeft ons ook gebeld over die affaire en Luuk Ikink geeft ook toe dat er toen enorm terughoudend mee is omgegaan. Met begrijpelijke bedoelingen, want het is een collega. Maar zoals Aran Bade hier van de week ook aan deze tafel vertelde: vertrouwen komt te voet en gaat te paard.”

Ze vervolgt: “Dat heeft RTL Boulevard echt wel een behoorlijk imagoprobleem opgeleverd, waardoor ook die juicekanalen zijn ontstaan. Er was nergens meer een platform waar mensen hun nieuwtjes kwijt konden zonder dat het eerst 23 keer werd doodgecheckt.”

Borsato-zaak

Humberto laat vervolgens blijken dat hij juicekanalen onzorgvuldig vindt. Hij stelt dat John van den Heuvel bijvoorbeeld wél secuur te werk is gegaan in de Marco Borsato-zaak. “De vraag is of je het verstandig vindt dat John van den Heuvel probeert zo zorgvuldig mogelijk te zijn of zeg je: nee, dat is achterhaald want de juicekanalen brengen het sneller.”

Angela: “Zeker niet. Kijk, deze juicekanalen hebben een behoorlijk grote speelruimte. Zij kunnen van alles roepen en als zij er een keertje naast zitten, dan zal niemand ze dat kwalijk nemen. Dat is voor een John van den Heuvel en RTL Boulevard echt wel anders; die hebben een reputatie te verliezen.”

Backstage

Feit is dat het tij keert bij Boulevard, aldus Angela. “Ik kan me niet herinneren dat ik Aran Bade van RTL Boulevard in de afgelopen jaren ook maar één keer op de stoep bij een BN’er heb zien staan.”

De grote vraag is nu vooral hoe het backstage verder is gegaan tussen Angela en Humberto. We horen het volgende week ongetwijfeld terug in Angela’s eigen mediapodcast.

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen