Joop van den Ende doet niet mee aan bashen van John de Mol

Joop van den Ende is niet van plan om zich aan te sluiten bij de kritiek op zijn oud-collega John de Mol, onder wiens leiding er grensoverschrijdend gedrag heeft plaatsgevonden op de studiovloer.

Joop van den Ende en John de Mol © RTL, NPO

John de Mol heeft absoluut niet geweten van het seksueel grensoverschrijdend gedrag in en rondom zijn productie The Voice of Holland, denkt Joop van den Ende. Hij zegt in het AD: “Hem goed kennende heeft John oprecht niet geweten wat er is gebeurd.”

Joop verdedigt John

Als je druk bent met filmen, heb je dat allemaal niet door, aldus Joop. “Als je een groot bedrijf leidt en tv-programma’s maakt, zit je met je ogen op dat ene shot, de camera’s, dat is een ingewikkeld proces.”

Hij vervolgt: “Praat ik het goed? Zeker niet. Het mag niet, het moet niet. Leerlingen, studenten, sporters, blijf met je handen van ze af. Punt. Als je het wel doet, is het fout. In deze zaak zijn alleen maar verliezers, de slachtoffers voorop.”

Zieke mannen

Joop, die samen met John miljardair werd door de verkoop van Endemol, denkt dat John te hard is aangepakt. “Kijk, ik daag iedere werkgever in Nederland uit te garanderen dat het in zijn of haar bedrijf niet gebeurt. Dat kan niet. Het zijn zieke mannen. Die doen dat stiekem, hotelletje ’s nachts, studio’s, appjes.”

“Lenny Kuhr zei in Het Parool: ‘Het is alleen jammer dat de discussie entertainment is geworden’. Nieuws? Ja. Journalistiek? Ja. Maar het ging ver. Het goede is dat er dingen veranderen. Mijn dochter is in haar bedrijf ook de discussie begonnen. Dat is goed. Verder zeg ik er niks meer over.”

Loyaal

Het is duidelijk: Joop is loyaal aan John. “We doen zakelijk niks meer, maar het contact is goed. Ik heb ongelooflijk fijn met hem samengewerkt. Tijdens mijn burn-out kwam hij elke week langs om te praten. Het was een unieke samenwerking.”

“Toen we Endemol verkochten was het fiftyfifty, maar ik mocht vijf jaar eerder weg. Dat heeft me veel gebracht. Ja, ik ben loyaal aan John.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen