Pijnlijke tv: Wouter de Vries reageert op geliefde Peter R. de Vries

Wouter de Vries maakte gisteren in de talkshow HLF8 héél duidelijk dat hij niet blij is met de liefdesdocu die Tahmina Akefi heeft gemaakt over haar relatie met zijn broer Peter R. de Vries.

Wouter de Vries en Tahmina Akefi © RTL, WNL

Tahmina Akefi kwam twee weken geleden naar buiten als de vrouw die in de laatste zes jaar van zijn leven aan de zijde stond van de vermoorde Peter R. de Vries. Ze gooide hun hele liefdesverhaal op straat in een documentaire die prime time werd uitgezonden op NPO 1. Zelfs privé-appjes tussen de twee passeerden de revue.

Wat vindt Wouter?

Al snel werd duidelijk dat de directe familie van Peter niet zo blij is met al die privé-ontboezemingen. Ook ex-vrouw Jacqueline, met wie Peter twee kinderen heeft, reageerde veelzeggend: “Ik ga geen commentaar op de documentaire geven. Ik houd alles wat voor mij privé is in mijn hart.”

En wat vindt Wouter ervan dat Tahmina appjes deelde van Peter met daarin teksten als ‘Snoesje, I love you’? Hij werd er gisteren naar gevraagd in de Johnny de Mol-talkshow HLF8 en dat leverde ongemakkelijke televisie op.

‘Hou ik voor mezelf’

Johnny: “Hoe heb jij naar deze documentaire gekeken, om mee te beginnen?”

Wouter: “Dat hou ik gewoon voor mezelf. Wij hebben thuis besloten dat het privéleven van Peter heilig is en daar zeggen we verder niets meer over en dit is ook het privéleven, dus daar zeg ik niks over. Niet of ik hem goed vond, slecht vond, mooi vond, lelijk, ik laat het gewoon in het midden.”

Oftewel: hij vond het verschrik-ke-lijk.

In het midden

Medegast Rutger Castricum: “Maar vond je het wel fijn dat zij het woord deed in de documentaire?”

Wouter: “Dat laat ik in het midden.”

Rutger: “Nee, daar wil je niet over praten?”

Wouter: “Nee. Nee.”

Rutger: “Maar dat suggereert alsof dat toch niet helemaal lekker zit.”

Wouter: “Nee, dat is een conclusie die jij trekt. Ik laat dat gewoon in het midden.”

‘Héél persoonlijk’

Misdaadjournalist Wouter Laumans, die naast Wouter de Vries zat, velde wél een oordeel: “Het was een soort monument voor de laatste jaren waarin Peter natuurlijk een grote liefde heeft beleefd met Tahmina. Het was heel erg privé wat er vertoond werd en wat je zag.”

“Bij vlagen had ik wel zoiets van: oeh, dit is wel heel persoonlijk wat je hier ziet over Peter. Het waren dingen die ik niet wist en waarvan ik ook wel dacht: zo, wat wil je hiermee?”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen