‘Miljoenenjacht zou heel slecht scoren met Winston Gerschtanowitz’

Het is maar goed dat Miljoenenjacht niet doorgaat met Winston Gerschtanowitz als presentator, zegt formatbedenker Kirsten Jan van Nieuwenhuijzen. “Daar zit natuurlijk weinig sjeu aan.”

Linda de Mol en Winston Gerschtanowitz © Roy Beusker (l), Winston Gerschtanowitz (r)

Kirsten Jan van Nieuwenhuijzen, die zijn carrière begon als een van de eerste vier creatives voor John de Mol, denkt dat het goed is dat Miljoenenjacht op de lange baan is geschoven nu Linda de Mol nog steeds in de vangrail ligt. Eigenlijk was plan B om Winston Gerschtanowitz naar voren te schuiven, maar dat wil Postcode Loterij naar eigen zeggen niet.

‘Winston heel saai’

Het is maar beter dat Winston het niet is geworden, zegt Kirsten Jan in zijn podcast Content Wars. “Als Winston het gaat doen, dan vrees ik wel dat het qua kijkcijfers… Winston is natuurlijk een heel saaie presentator. Hij doet het verder prima, maar er zit weinig sjeu aan natuurlijk.”

Wat als Linda alsnog overstag gaat om te gaan draaien? “Ik denk eerlijk gezegd dat als Linda het wél zou doen, dat de kijkcijfers door the roof gaan. Natuurlijk. Iedereen wil kijken hoe Linda halverwege de show een totale breakdown gaat hebben. Dat vindt iedereen hartstikke leuk. Dat ze in één keer roepen dat de opnames stilgelegd worden, hahaha.”

‘Stop er drugs in!’

Na de zomer moet Linda wel echt weer aan de slag, adviseert Kirsten Jan. “Stop er drugs in dat ze het uiteindelijk toch gewoon wil doen. Er moet iets gebeuren, waardoor ze daar weer gaat staan. Ik denk dat heel veel mensen het haar ook best gunnen als ze weer terugkomt en daar haar mannetje gaat staan.”

Ondanks zijn eerdere felle kritiek op Linda, hoopt hij dat ze alsnog terugkeert op televisie. “Ik gun haar echt wel weer een glorieuze comeback. Het is een heel goede presentatrice en ze doet die show feilloos. Ze hoort er gewoon bij.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen