Medewerker showrubriek klapt uit de school: ‘Kontlikken en affaires’

Is het RTL Boulevard of SBS Shownieuws? Een oud-medewerker van één van die showrubrieken klapt in het AD uit de school over de nogal zieke cultuur op de werkvloer. “Het is kontenlikken.”

RTL Boulevard en Shownieuws © RTL, SBS

RTL Boulevard lag vroeger regelmatig onder vuur vanwege het in bescherming nemen van collega’s, denk met name aan de affaire-Humberto Tan: waar ieder showmedium al lang en breed sprak over zijn avonturen buiten de echtelijke woning, hield Boulevard het zo lang mogelijk onbesproken. En tegenwoordig ligt Shownieuws erg vaak onder vuur.

Uit de school

De Shownieuws-deskundigen lijken er soms vooral te zitten om de belangen van vrienden, collega’s en de baas te dienen. Denk aan Anouk Smulders die het slachtoffer van goede vriend Marco Borsato verdacht maakt of Bram Moszkowicz die het voor Lil’ Kleine opneemt, de rapper die zijn geliefde en zijn zoon aan het werk houdt.

Nu klapt een oud-medewerker van een van die showrubrieken in het AD uit de school over de nogal zieke cultuur op de werkvloer. De krant pakte afgelopen weekend uit met het artikel ‘Wangedrag in tv-wereld nog grootschaliger: de rafelranden van de Gooise Matras‘, waarin ook de vermeende agressiviteit van John de Mol wordt aangestipt.

Kontenlikken

Een vrouw die tot een jaar of zeven geleden bij een entertainmentrubriek werkte – het gaat hier natuurlijk om RTL Boulevard of Shownieuws – spreekt in dit artikel van een cultuur van ‘kontenlikken’.

Deze bron: “Je moest connecties hebben met BN’ers. Meerdere collega’s hadden het gedaan met een beroemde zanger/presentator, de eindredactrice had een affaire met een getrouwde presentator/grappenmaker en een deskundige die aanschoof had geregeld dates met redactrices.”

Geflikflooi

Het oud-redactielid zegt dat het ‘onderlinge geflikflooi’ invloed had op de inhoud van het programma. “Toen andere media berichtten over de huwelijksproblemen van die presentator/grappenmaker, mochten wij er niks mee doen vanwege die situatie met de eindredactrice.”

Kontenlikken en een desk vol ordinaire groupies: gaat het hier om RTL Boulevard of Shownieuws? U kunt meestemmen in de poll.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen