John de Mol in AD beschuldigd van agressief gedrag: ‘Hij is een gorilla’

Ook John de Mol maakt zich schuldig aan grensoverschrijdend gedrag, maar dan op een verbaal en mentaal niveau. Daar wordt hij vandaag van beschuldigd in het AD. “Hij is een gorilla.”

John de Mol © William Rutten (l), AD (r)

Het AD pakt vandaag groots uit met een artikel over het wangedrag in de tv-wereld, dat volgens de krant nog veel grootschaliger is dan alleen de affaire rondom The Voice of Holland. “De televisiewereld heeft een breder probleem”, aldus de krant. En John de Mol zou daarvan een belangrijke oorzaak zijn.

Silverback gorilla

Het helpt volgens de insiders uit het artikel niet mee dat John de Mol nog altijd een van de machtigste mensen in Hilversum is, omdat hij te boek staat ‘als een keiharde, soms horkerige macho’ die ook zijn charmes inzet. Dat zou door direct ondergeschikten gekopieerd worden.

Een oud-manager van Talpa noemt het ‘één grote apenrots’. “Bovenop zit John de Mol als een grommende silverback gorilla. Daaronder krioelt een roedel ‘onderapen’.”

Een vrouw die een paar jaar geleden werkte onder een Talpa-directeur zegt: “Je wordt afgeblaft, vernederd waar iedereen bijstaat.”

Ongewenst gedrag

Zelf maakt John zich ook schuldig aan ongewenst gedrag, zegt een ‘goed ingevoerde bron’ tegen de krant. Hij heeft er ‘een handje van’ om medewerkers publiekelijk met de grond gelijk te maken, klinkt het.

“Dan zei hij: ‘Ik ben zo kwaad, zo woedend, ik kan hier ter plekke met blote vuist mijn bureau doormidden beuken.’ Eigenlijk ook een vorm van ongewenst grensoverschrijdend gedrag, maar dan verbaal en mentaal.”

Oude gebakjes

John is bovendien een enorme seksist, meent deze bron. De ontslagen Hart van Nederland-presentatrice Gallyon van Vessem en Selma van Dijk zouden door John intern steevast ‘oude gebakjes’ en ‘huismoedertjes’ zijn genoemd. Ze werden in 2019 vervangen door – volgens de mediamiljardair – ‘jonge, mooie dames’.

Het is volgens een oud-medewerker algemeen bekend dat John vooral gek is op ‘langbenige blondines’. “Die probeerden allemaal bij de grote baas in het gevlei te komen. Als John in de buurt kwam, werden de truitjes strak getrokken.”

Verziekt wereldje

Eén ding blijkt wel tijdens de huidige #MeToo-golf: overal waar mensen zitten die te veel macht hebben, gaat het he-le-maal mis. En in Hilversum heeft een klein clubje mensen héél veel macht.

Een oud-eindredactrice zegt in de krant: “Er is een beperkt aantal mensen, met de familie De Mol in het midden, dat te veel macht heeft. Het is een verziekt wereldje aan het worden.”

AD

Het AD-artikel ‘Wangedrag in tv-wereld nog grootschaliger: de rafelranden van de Gooise Matras’ kunt u lezen op de website van de krant of via Blendle.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u het ermee eens dat De Mol-familie te machtig is in de mediawereld?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen