Loiza Lamers bedreigd door fans Johan Derksen: ‘Heel droevig’

Loiza Lamers is bedreigd door fans van Johan Derksen nadat hij haar op tv ‘aandachtsziek’ heeft genoemd. “Dat soort mongolen heeft hij als fans”, zegt podcastmaker Kirsten Jan van Nieuwenhuijzen.

Johan Derksen, Loiza Lamers en René van der Gijp © SBS, RTL

René van der Gijp heeft in 2018 alle fatsoensnormen overschreden door verkleed als transgender in zijn talkshow te verschijnen, vindt model en presentatrice Loiza Lamers. Ze gaf een paar weken geleden in de podcast Content Wars aan dat ze het goed zou vinden als hij alsnog zijn excuses zou aanbieden. “Ik zou dat oprecht heel erg fijn vinden.”

Bedreigd door VI-fans

De mannen van VI reageerden vernietigend. Zo noemde Johan Derksen haar live op televisie, voor een publiek van bijna een miljoen kijkers, aandachtsziek. Wat er daarna gebeurde is al helemaal verschrikkelijk, zegt de maker van de bewuste podcast, Kirsten Jan van Nieuwenhuijzen.

Loiza is bedreigd door de fans van Johan Derksen, onthult hij. “Ik vond het best wel erg wat er gebeurde met Loiza, die natuurlijk best kapot werd gemaakt bij VI en belachelijk werd gemaakt, terwijl ze het in ons programma eigenlijk opnam voor een kwetsbare groep: transgenders.”

Twee oude muppets

Volgens hem was Loiza in zijn podcast juist heel erg genuanceerd. “Ze gaf eigenlijk aan dat ze best tegen grappen kon, maar dat ze steeds het belachelijk maken niet leuk vond en dat dat een hele groep kwetst. Ik denk: dat is een boodschap van verbinding, liefde en acceptatie.”

Hij vervolgt: “Dat je dan zo door die twee oude muppets kapot wordt gemaakt en vervolgens allerlei bedreigingen krijgt… Dat heb ik begrepen dat ze door de fans van Johan Derksen – want dat soort mongolen heeft hij als fans… Die gaan dan dit soort meisjes bedreigen, dat ik denk: wat een droevige Lil Kleine-gastjes zijn jullie.”

‘Echt een dieptepunt’

Presentator Jelle Maasbach: “Zij is dus echt door de kijkers van VI bedreigd?”

Kirsten Jan: “Dat is wat ik begreep, ja. Echt een dieptepunt. Ik vind het erg dat dat naar aanleiding van een gastbezoekje hier gebeurt. Ik vind sowieso dat Johan Derksen moet begrijpen dat wat hij zegt impact heeft. Zeker hoe hij vrouwen benadert.”

Pot verwijt de ketel

Het is bovendien lachwekkend dat uitgerekend Johan haar verwijt aandachtsziek te zijn, vindt Kirsten Jan. “Het is een gevalletje van hypocriet en mannetjes die aandachtsziek zijn, want ze zijn elke dag op tv. De pot verwijt de ketel.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie steunt u in deze mediaruzie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen