Jaimie Vaes heeft nog geen aangifte gedaan: ‘Dat is een strategie’

Jaimie Vaes heeft nog steeds geen aangifte gedaan na de nieuwste mishandeling door haar vriend Lil Kleine. Volgens de deskundigen van Shownieuws is dit onderdeel van een strategie.

Jaimie Vaes en Lil' Kleine © YouTube, Instagram

Veel mensen verbazen zich erover dat Jaimie Vaes na de mishandeling door Lil Kleine nog steeds geen aangifte heeft gedaan. “Er ligt geen aangifte op dit moment”, aldus zijn advocate Nienke Hoogervorst in Shownieuws. “Nee, er is geen contact. Het is vervelend uiteraard, ook voor hem. (…) Ja, hij is zeker opgelucht. Het heeft een grote impact op hem.”

Onvoorstelbaar

Privé-baas Evert Santegoeds vindt het opvallend, zegt hij in de showrubriek. “Het doet een beetje denken aan die toestand op Ibiza, toen dat ook niet gebeurd is. Toen was hij binnen een dag vrij en nu zijn het er drie geweest.”

Collega Bart Ettekoven: “Ik vind het zo onvoorstelbaar dat er geen aangifte gedaan is. Het gerucht gaat dat zij de beelden zelf heeft gelekt richting de media. Daar zou ze toch iets mee willen bewerkstelligen. Dat doet ze niet voor niets, daar heeft ze haar redenen voor gehad. Dat ze nu uiteindelijk niet doorzet…”

Strategie

Evert: “Het kan natuurlijk een strategie van haar zijn.”

Ronald Molendijk daarop: “Misschien denkt Jaimie: ik wacht even met deze aangifte, want dat is mijn breekijzer om een goede onderhandeling met betrekking tot de financiën en de omgang met het kind.”

Evert: “Het is bij een aangifte voor huiselijk geweld ook zo dat je die niet kunt intrekken, dus die is wel heel definitief. Je hebt alle tijd om dat na de nodige gesprekken altijd nog te doen, maar ik denk inderdaad dat ze dat als strategie in haar mouw houdt.”

‘Zegt wat over haar’

Juicekoningin Yvonne Coldeweijer begrijpt niets van Jaimie, zegt ze op haar kanaal Life of Yvonne. “Nu kan een verdachte ook vervolgd worden zonder aangifte, maar het zegt wel wat over haar. Voor mijn gevoel trekt ze hiermee eigenlijk nog steeds geen grens.”

En ook RoddelPraat-ster Jan Roos is kritisch. “Hij heeft haar op Ibiza ook een keer helemaal aan pulp geslagen met een wijnfles en toen heeft ze uiteindelijk de aangifte teruggetrokken, uit angst voor hem waarschijnlijk. Nu heeft hij haar weer in elkaar geslagen en dan gaat ze waarschijnlijk weer geen aangifte doen”, zegt hij in zijn programma.

‘Medelijden kwijt’

Jan is een beetje klaar met Jaimie. “Zal ik je wat vertellen? Het klinkt misschien niet aardig en we zullen wel weer vrouwonvriendelijk genoemd worden: als je in elkaar geslagen wordt door je man en je gaat de hele tijd naar hem terug, dan ben ik op een gegeven moment mijn medelijden wel kwijt. Dan zoek je het maar lekker uit.”

“Als zij het lekker vindt om een boksballetje te zijn voor die dwergrapper, dan is het niet meer mijn probleem.”

Vurige hoop

AD-columniste Debby Gerritsen hoopt van harte dat Jaimie alsnog aangifte doet. “Ik hoop vurig dat zo’n jongen professionele hulp zoekt nadat hij een heel groot stuk humble pie heeft gegeten”, schrijft ze in een column in het AD.

“Nog vuriger hoop ik dat de maat voor zijn vriendin Jaimie nu echt vol is, maar de mogelijkheid is zeer aanwezig dat ze hem over een tijdje zal vergeven en de relatie nog een kans geeft. Vanwege de kinderen. Uit angst. Of omdat ze, wrang genoeg, nog van hem houdt en tegen beter weten in hoopt op verandering.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat denkt u dat Jaimie Vaes belangrijker vindt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen