Défano Holwijn slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag

Défano Holwijn is slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Vrouwen hebben hem ongewenst betast tijdens het uitgaan en ook is hij gepusht om seks te hebben terwijl hij dat niet wilde.

Défano Holwijn © Nigello Miguel

Het zit Défano Holwijn behoorlijk vaak tegen. Niet alleen loopt hij regelmatig tegen racisme aan – Wopke Hoekstra wist een keer zijn naam niet goed uit te spreken (‘microagressie‘) en hij krijgt geen talkshow (‘niet wit genoeg‘) – maar ook blijkt hij nu slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Niet door mannen, maar door vrouwen.

Ongewenst betast

Vrouwen hebben Défano in het verleden meermaals gepusht om seks te hebben, terwijl hij dat helemaal niet wilde. “Bij mij is het vaker gebeurd dat ik geen seks wilde, waarop de ander dan lacherig en pusherig reageerde. Ze zei dan: ‘Kom op, je bent toch een man, hoezo wil je niet?’”, zegt hij in LINDA.meiden.

En wat nog meer? “Of meiden in de club die aan me voelen, die denken dat ik dat tof en geil vind. Guys vinden het net zo goed niet chill om random betast te worden.”

Zelf schuldig?

Heeft Défano zichzelf ook wel eens schuldig gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag? “Ik hoop enorm dat ik nooit over iemands grenzen ben gegaan. Ik denk van niet, maar zeker weten doe ik het niet, omdat ik niet altijd letterlijk consent vraag. Vaak kijk ik naar lichaamstaal en bij twijfel gebeurt er sowieso niets.”

En hoe zit dat bij zijn interviewgast Quinty Misiedjan (een YouTuber)? Zij zegt: “Ik vraag ook niet altijd consent, kan dus ook niet beweren dat ik nooit over iemands grens ben gegaan. Toen ik jong was dacht ik altijd: ‘jullie’ willen sowieso aangeraakt worden door een vrouw. Bizar dat meiden aangeleerd wordt dat mannen altijd willen, alsof ze sekspoppen zijn.”

RTL Boulevard

RTL Boulevard besteedt ook aandacht aan het feit dat Défano slachtoffer is van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dit is niet alleen een mannenprobleem, benadrukt de showrubriek. “Vaak gaat het over ongepast gedrag van mannen richting vrouwen, maar ook andersom gebeurt het. Weliswaar op kleinere schaal, maar het gebeurt.”

Seksuologe Eveline Stallaart zei laatst in de showrubriek dat er niet alleen dickpics worden rondgestuurd, maar ook pussypics. “En die hebben ook zo hun impact. Ik wil het toch even duidelijk maken dat dat ook gebeurt.”

Manicure

Heeft Défano trouwens nog ergens anders last van? Ja. Hij gaat graag naar de manicure, maar krijgt daar negatieve reacties op. “Jongens om mij heen vinden het top. Maar als ik op Instagram deel dat ik mijn nagels laat doen, krijg ik comments als: ‘Je bent toch geen homo, of zo?‘ Ik realiseer me dan wat een lange weg we nog te gaan hebben.”

“Juist daarom post ik het ook, om te laten zien dat het niet per definitie iets ‘vrouwelijks’ is. Als douchen niet normaal was, zou dat ook als iets voor vrouwen worden gezien.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat Défano Holwijn dit allemaal aangeeft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen