Britt Dekker walgt van Georgina Verbaan: ‘Sorry, ik trek dit niet’

Britt Dekker haalt keihard uit naar Georgina Verbaan. Ze vindt het ongelooflijk dat de actrice meeleeft met de gijzelnemer die de Apple Store op zijn kop heeft gezet. “Sorry, ik trek dit niet.”

Britt Dekker en Georgina Verbaan © SBS, NPO

Het hele centrum van Amsterdam heeft gisterenavond op zijn kop gestaan omdat een 27-jarige Amsterdammer een Britse toerist gijzelde in de Apple Store. Na bijna zes uur kwam er een einde aan het drama, nadat de gegijzelde naar buiten rende. De dader rende hem achterna, waarna hij omvergereden werd door de politie. Heel naar, vindt Georgina Verbaan.

Britt sloopt Georgina

Georgina’s volledige tweet luidde als volgt: “Bizarre avond. Toch ook heel naar dat die man is aangereden.” Wie het roerend met haar eens was? Halina Reijn. Zij antwoordde: “Ja.”

Walgelijk, vindt Britt Dekker die reactie. “Een levenslang trauma aan een gijzeling, dát is naar. Medelijden met dit soort extreem heftige daders, sorry ik trek dit niet.”

Britt doet er op Instagram nog een schepje bovenop: “Weet je wat naar is Georgina? Als je urenlang met doodsangst in een kast zit of onder schot word gehouden door een gijzelnemer en je denkt dat je het misschien niet overleefd. Dát is naar.”

Georgina reageert

Georgina begrijpt de heftige reactie van Britt niet. Ze antwoordt: “Als ik volgens jullie redenering zou denken, zou ik zeggen dat jullie bozer op mij dan op de dader lijken. Maar dat doe ik niet hoor. Wat mij betreft hoeft het allemaal niet zo zwart-wit. Let’s all agree dat het allemaal naar was en dat de politie het goed afgehandeld heeft.”

Volkskrant-columniste Sheila Sitalsing daarop: “De meeste mensen zijn niet zo slim en worden he-le-maal gek als je je niet aan het script houdt.”

Dyantha sneert

Britt is niet de enige bekende Nederlander die uithaalt naar Georgina. Ook Shownieuws-presentatrice Dyantha Brooks plaatst een kritische opmerking bij de tweet van Georgina: “Ja ok. Is goed Georgina.”

Doodmoe, wordt Georgina ervan: “Ik trek het niet dat mensen empathie verwarren met sympathie. Ik trek het niet dat hier niks naast elkaar mag bestaan, dat het én verschrikkelijk kan zijn wat iemand doet én dat je het naar kunt vinden om te zien hoe een mens -los van zijn daden- wordt aangereden.”

Tweet

De boze tweet van Britt:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie steunt u in deze ruzie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen