Georgina Verbaan leeft mee met gijzelnemer: ‘Heel naar voor hem’

Georgina Verbaan leeft mee met de 27-jarige man die gisterenavond urenlang een toerist gijzelde in de Apple Store in Amsterdam. Hij werd uiteindelijk aangereden door de politie. “Heel naar.”

Georgina Verbaan © RTL, Instagram

Amsterdam werd gisterenavond opgeschrikt door een bijna zes uur durende gijzeling in de Apple Store. Toen agenten aan het begin van de avond polshoogte kwamen nemen bij de winkel, schoot de 27-jarige overvaller direct vier keer op de politie. Hij gijzelde vervolgens een 44-jarige Britse toerist, die aan het eind van de avond wegvluchtte uit de winkel.

Georgina leeft mee

De antiterreureenheid DSI reageerde alert, door de achtervolgende gijzelnemer hard aan te rijden (zie onderstaand fragment). En dat vindt Georgina Verbaan heel erg verdrietig. “Bizarre avond. Toch ook heel naar dat die man is aangereden”, twittert de actrice. Haar collega Halina Reijn reageert instemmend: “Ja.”

Het komt haar op ongelooflijk veel kritiek te staan. “Morgen nog even een foei-gesprek en dan moet het ook klaar zijn, vind ik”, merkt iemand cynisch op.

Georgina vervolgens: “Dat ik zeg dat ik iets naar vind betekent niet dat ik denk dat het ongeoorloofd was. Dat betekent dat ik het naar vind.”

Waardeoordeel

Iemand anders vindt het juist goed dat de gijzelnemer is aangereden, omdat hij anders misschien wel een andere winkel in was gerend. “Ja of hij rent een volle kroeg in. Perfect gehandeld.”

Georgina geïrriteerd: “Lieve mensen, ik sprak geen waardeoordeel over de actie uit. Lees toch eens goed. Ik zei alleen dat ik het naar vond. Naar om te zien. Had allemaal nog erger gekund. Maar dit is ook naar.”

Rot op hoor

De tweet van Georgina lokt enorm veel getergde reacties uit. Zo zegt Jurriaan: “Weet je wat ik naar vind? Iemand die urenlang met een gun op z’n hoofd zit en die daarna voor z’n leven moet rennen.”

Georgina: “Ja ik ook. Iedereen vindt dat. Echt rot op hoor. Ik laat me dit niet aanleunen door jou.”

Ze is flink pissig. “Echt crazy dat mensen gaan doen alsof je het voor de dader opneemt als je zegt dat het naar is hoe hij werd aangereden. Waarom leest iedereen zo zwart wit? (…) Mensen willen alles in kampen verdelen. Word er gek van.”

‘Doe even rustig!’

Ondanks de boze reacties blijft Georgina bij haar standpunt. “Doe even rustig. Ik mag het naar vinden als een mens wordt aangereden. Dat betekent niet dat ik het ongeoorloofd vind of wat ook, maar slechts dat ik het naar vind.”

“Eng dat er veel mensen zijn die genoegdoening voelen bij zulke beelden.”

Tweet

De omstreden tweet van Georgina:

Beelden

De beelden:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de gijzelnemer te hard is aangepakt door de politie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen