Gijzeldrama Apple Store kwam heel dichtbij voor Albert Verlinde

Voor Albert Verlinde kwam het gijzeldrama in de Apple Store wel héél dichtbij. Hij hoorde de sirenes van de politie namelijk vanuit zijn huis én hij is bevriend met een paar medewerkers die vrij waren.

Albert Verlinde © SBS 6

De bijna zes uur durende gijzeling in de Apple Store in Amsterdam heeft gisterenavond voor heel wat onrust gezorgd. Voor veel mensen was het buitengewoon traumatiserend. Zo hielden vier slachtoffers van het drama zich urenlang schuil in een kast op de begane grond. Ook voor Albert Verlinde kwam het allemaal heel erg dichtbij.

Heftig voor Albert

Voor Albert was het bijna alsof het in zijn huiskamer gebeurde. Hij woont namelijk op tien minuten lopen van de Apple Store, zo’n 900 meter verderop. “Ik woon bijna om de hoek, ik woon aan het Vondelpark, dus op een gegeven moment is het heel onrustig”, aldus de showkenner van Shownieuws.

Wat afschuwelijk zeg. Hoe heeft Albert dit ervaren? “Je hoort heel veel helikopters overvliegen en alleen maar sirenes van politiewagens, brandweerwagens en van alles. Maar het ergste, moet ik eerlijk zeggen, is dat ik een aantal jongens ken die werken in die zaak. Dan denk je onmiddellijk: zijn die daar nog? Snap je.”

Vrienden waren vrij

En, zaten die bevriende knapen van Albert misschien nog in die kast op de begane grond? Nee, ze waren vrij. “Van een van hen kreeg ik redelijk snel een bericht van: ‘Ik heb geen dienst vanavond, ik ben thuis, maar een aantal andere collega’s wel’, en een andere vriend van mij die z’n broer vroeg op Facebook: ‘Ben je d’r?’”

Daar kwam aanvankelijk geen reactie op. “Dat is best heftig. Ik heb daar de hele avond over na zitten denken. Gelukkig is het goed afgelopen, maar het is wel heftig.”

‘Hier, nu rijden!!!’

Albert vindt dat de politie heel goed werk heeft geleverd door de gijzelnemer aan te rijden. “Het is echt teamwork. Als ze naar buiten komen hollen, dan moeten ze zeggen: ‘Hier! Nu rijden!!!!’”

Privé-baas Evert Santegoeds is ook lyrisch enthousiast: “Het is écht heel goed hoor! (…) Ik ben dol op onze politie! (…) Waar die politie dan vandaan komt ineens… Dat we er zoveel hebben verbaast me elke keer! Gefeliciteerd wie hier op deze manier een einde aan gemaakt heeft.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gijzeldrama kwam dichtbij voor Albert Verlinde. Wat denkt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen