Winston Gerschtanowitz reageert op felle kritiek Youp van ’t Hek

Winston Gerschtanowitz reageert voor het eerst op de felle kritiek van Youp van ’t Hek. De SBS 6-presentator denkt dat de cabaretier gewoon niet goed genoeg naar zijn programma heeft gekeken.

Youp van 't Hek en Winston Gerschtanowitz © RTL

BN’ers die spelen met raceautootjes: SBS 6 maakte er afgelopen herfst een show van. De presentatie van Car Wars was in handen van Winston Gerschtanowitz, maar ook dat mocht niet baten: er keken op een gegeven moment nog maar 258 duizend mensen naar. Een enorme flop, al wil Winston het zelf niet zo noemen.

Youp slacht Winston af

Youp heeft keihard uitgehaald naar Winston om het aannemen van deze tv-klus. “Ik zag hem [bij Op1] heel enthousiast kirren over een programma van John de Mol waarin volwassen BN’ers met speelgoedautootjes tegen andere BN’ers mogen racen. Winston presenteert deze infantiele onzin.”

“Ik dacht: dit kan die Gerschtanowitz niet menen. Maar ik had deze zelfde enthousiaste woorden van de presentator ook al gelezen in het AD en vroeg me toen serieus af wat zijn vrouw hierover zou zeggen. En zijn kinderen? Want als je met een man bent die dit werkelijk vindt dan wil je daar toch niet mee verder?”

Onbegrip voor Renate

Dat zijn vrouw Renate hiermee akkoord ging, vindt Youp onbegrijpelijk. “Mijn vrouw zou een advocaat bellen en zachtjes vertrekken. Niet omdat ik openlijk zat te jokkebrokken om mijn baantje veilig te stellen, maar omdat ik dat kleuterprogramma voor ongeletterden echt leuk zou vinden.”

Deze uitspraken tasten natuurlijk behoorlijk Winstons eer aan. Hij ziet zichzelf als volwassen mediamaker en wordt niet graag onderuit gehaald. Wat vindt de presentator van de sneren van Youp?

Winston reageert

Winston reageert nu in de Weekend. “Prima als hij dat vindt. Ik denk dat hij niet goed heeft gekeken hoe groot het programma was, het was een van de duurste programma’s van afgelopen jaar. Kritiek hoort er echter bij. Als je daar niet tegen kunt, moet je iets anders gaan doen.”

Youp had natuurlijk wel een beetje gelijk: de kijker vond het ook dermate infantiel dat er niemand naar keek. Winston: “Het is jammer, er is veel tijd en energie in gegaan, maar ik ben blij dat het niet geflopt is. Het was geen hit, maar gewoon oké. Je gaat voor méér, maar dat zat er helaas niet in.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Youp van 't Hek vindt spelen met raceautootjes infantiel, Winston denkt dat hij niet goed gekeken heeft. Wat denkt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen