Winston Gerschtanowitz baalt van zijn enorme tv-flop Car Wars

Winston Gerschtanowitz baalt ervan dat zijn dure tv-programma Car Wars in de herfst zo ontzettend is geflopt. Dit programma, waarin BN’ers speelden met raceautootjes, trok nauwelijks kijkers.

Car Wars © William Rutten

Car Wars begon al met een erg magere 402 duizend kijkers, maar op een gegeven moment zakte de score in tot 258 duizend kijkers. Een enorme flop dus, al denkt Winston Gerschtanowitz daar zelf vanzelfsprekend anders over. “Nee, het hoeft niet altijd te werken. Car Wars was geen flop, maar het was ook geen hit”, zegt hij tegen De Telegraaf.

Dure flop

Geen flop en geen hit? Hoe heet het dan? Een megaflop? “Het scoorde gewoon het marktaandeel wat eigenlijk gewenst is op dat soort avonden, maar je hoopt natuurlijk altijd op meer ja. Helemaal als je zo’n programma maakt dat ook zóveel geld kost. Dan hoop je met z’n allen dat het nét het programma is dat eruitspringt.”

Hij vervolgt: “Maar ja, het leert ook gewoon dat je weet dat als je kijkt naar de ratio dat het meestal één of twee op tien van de programma’s die nieuw zijn die het buitengewoon goed doen. Als je dat weet is het ook realistisch om te kunnen begrijpen dat het niet altijd een klapper is.”

‘Ja, jammer’

Baalt Winston van zo’n flop? “Je bent er altijd mee bezig, dus je denkt: ja jammer, maar ik heb ook wel programma’s gehad die het écht slecht deden. Dat is dit niet. Maar dan vind ik wel echt vervelend, vooral omdat je daar met zo’n team heel erg mee bezig bent.”

Cliché op cliché: Winston probeert als rechtgeaarde tv-presentator direct externe redenen te vinden voor het floppen van zijn programma. “Het kan ook aan andere dingen liggen, hè? Het kan er ook aan liggen dat je net start op een avond dat er voetbal is, waardoor niemand het echt een kans heeft gegeven.”

Geen vervolg

Het is vanzelfsprekend dat Car Wars geen vervolg krijgt. “Ik heb geen idee eigenlijk. Het kan zomaar verkocht worden aan vier of vijf landen en dan staan we het volgend jaar weer te maken in Nederland. Dat weet ik niet.”

Nou, reken er maar niet op.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Winston Gerschtanowitz vindt 258 duizend kijkers prime time op SBS 6 geen flop. Wat vindt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen