Sven Kockelmann niet boos op Johan Derksen: ‘Ik ben inderdaad te dik’

Sven Kockelmann is er niet boos over dat Johan Derksen kritiek heeft geuit op zijn postuur. “Een varken noemde hij mij. Heeft-ie ook gelijk in. Ik bén te zwaar. Komt door die Franse sauzen.”

Johan Derksen en Sven Kockelmann © SBS, NPO

Johan Derksen spreekt altijd vol lof over Sven Kockelmann en zijn interviewkunsten. “Maar die ziet er met die pens tegenwoordig uit als een varken. Dat ziet er niet uit, maar het is wel een uitstekende man om een talkshow te doen”, zei de voetbalkenner vorig jaar.

Sven reageert

Daar is Sven niet boos over, laat hij weten aan het AD. “Een varken noemde hij mij. Heeft-ie ook gelijk in. Ik bén te zwaar. Komt door die Franse sauzen. Vervelend? Ben je besodemieterd. Ik kan tegen een stootje. En er moet ook wat af. Er gáát wat af.”

Waarom is hij eigenlijk zo flink? “Wat ook meespeelt en mensen soms niet in de gaten hebben: als je weinig slaapt, onregelmatig leeft, word je vanzelf dik. En ik ben niet zo stressgevoelig maar sta altijd aan. Mensen vragen weleens: wat doe je de rest van de dag? Nou werken dus. Nieuws volgen, mensen appen, bellen, ook in het weekend.”

Uit in de zomer

Sven staat uit in de zomer. “Dan neem ik al mijn vakantiedagen achter elkaar op en trek ik de stekker eruit. Het is voor mijn gezondheid en trouwens ook voor de kwaliteit van dit werk van belang af en toe mijn hoofd leeg te maken. Afstand nemen van wat ik allemaal doe.”

De eerste twee, drie weken zijn een ramp, aldus Sven. “Dan moet ik echt afkicken, ben ik onrustig, lijkt mijn telefoon nog vastgegroeid aan mijn hand. Tot ergernis van het thuisfront. (…) Pas na een paar weken kan ik eindelijk opgaan in een verhaal en kom ik tot rust.”

Mediacourant wenst u een prachtig 2022 toe, vol met woeste sterren en ophef 🥂

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie vindt u een betere talkshowhost?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen