Samantha Steenwijk door het stof na lompe uitspraken: ‘Het spijt mij’

Samantha Steenwijk gaat twee dagen na haar lompe uitspraken in RTL Boulevard alsnog door het stof. “Het spijt mij als mijn woorden verkeerd zijn overgekomen”, zegt de zangeres, bekend van The Voice.

Samantha Steenwijk © RTL

Terwijl RTL 4 abrupt The Voice of Holland van de buis haalt en coach Anouk per direct opstapt, leek het Samantha Steenbergen een goed idee om de misbruikrel rond de door haar zo geliefde talentenjacht te bagatelliseren. Het programma wordt ‘wel heel erg geblamed’, riep ze in RTL Boulevard. “Het gebeurt niet alleen bij The Voice.”

Bizarre uitspraken

Nog stuitender is dat Samantha bekende dat ze bij The Voice ook weleens verhalen heeft gehoord over ‘die persoon met die kandidaat’, waarin beloftes over het halen van een volgende ronde een rol speelden. Daar heeft ze dus kennelijk nooit wat mee gedaan.

Bovendien sprak ze uit dat sommige kandidaten het misschien ook weleens interessant vinden om met een artiest naar bed te gaan. “De verhalen zijn er natuurlijk ook van de secretaresse met de directeur”, aldus de zangeres, die kennelijk totaal niet heeft begrepen welke rol machtsverhoudingen spelen bij een talentenjacht.

Door het stof

Samantha kreeg enorm veel kritiek en gaat nu, twee dagen later, door het stof. “Het spijt mij als mijn woorden verkeerd zijn overgekomen.”

Wat bedoelde ze dan te zeggen? “Wat ik bedoelde is dat ik zelf niet op een verkeerde of vervelende manier ben benaderd en dat ik ook niet weet of wist welke ervaringen andere kandidaten en/of medewerkers hebben gehad rondom enige vorm van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik.”

‘Het spijt mij echt’

Ze vervolgt: “Nogmaals: het spijt mij echt als mijn woorden verkeerd zijn overgekomen. Ik vind het ontzettend verdrietig voor alle slachtoffers die hierbij betrokken zijn.”

“Daarnaast hoop ik oprecht dat het onderzoek meer duidelijkheid gaat geven en dat de onderste steen boven komt.”

Instagram

De verklaring van Samantha:

Alle artikelen over het misbruikschandaal rond The Voice kunt u vinden op deze pagina.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen