Linda de Mol krijgt veeg uit de pan: ‘Stop eens met janken!’

Linda de Mol moet stoppen met ‘janken’ over haar relatiebreuk met Jeroen Rietbergen, vindt mediacriticus Marianne Zwagerman. “Spring nou eens in de bres voor die slachtoffers!”

Linda de Mol en Marianne Zwagerman © RTL, NPO

Met haar gelijknamige tijdschrift zet Linda de Mol zich al jaren in voor slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag, maar ondertussen leefde ze al die tijd samen met één van de grootste roofdieren van Hilversum: Jeroen Rietbergen. Het is volgens critici zeer aannemelijk dat ze, in elk geval deels, van zijn wangedrag heeft geweten.

‘Ik vertrouw LINDA. niet!’

Linda wordt behoorlijk door de mangel gehaald in de media. Dat ze nu roept dat ze van alle media alleen nog maar haar eigen tijdschrift vertrouwt, vindt mediacriticus Marianne Zwagerman lachwekkend. “Dat vind ik nogal een steek naar alle andere media toe”, zegt ze in het programma The Friday Move op BNR Nieuwsradio.

“Ze heeft bij LINDA. altijd een politiek correcte taal uitgeslagen over sisterhood en #MeToo, maar de onthullingen komen nu van ándere media. Dan zegt ze: ‘Ik vertrouw de media niet’, maar ik vertrouw LINDA. als platform niet.”

‘Stop met janken!’

We moeten de LINDA. juist wantrouwen, aldus Marianne. “Als je er zó dicht op hebt gezeten je hele leven lang en je doet wel mee aan alle folderteksten van #MeToo, maar je vertelt niet wat je écht weet… Ik vind de schade aan het merk LINDA. hierdoor heel erg groot. Er is een heel stuk geloofwaardigheid weggevallen.”

Ze vervolgt: “Linda, stop met janken. Je bent bijna 60, je bent voor de zoveelste keer door een kerel belazerd; twee dagen huilen in een hoekje is prima, maar nu gewoon terug de werkvloer op en herstellen wat er daar is aangericht. Dán ben je een powervrouw. De vrouwen moeten nu opstaan, schoonmaken en zorgen dat iedereen zich veilig voelt.”

Medelijden

Marianne laat in Veronica Superguide een soortgelijk geluid horen over Linda: “Daar moet iedereen nu medelijden mee hebben. Terwijl ik denk: kom op, vrouw. Je bent ver in de vijftig, had een kerel die niet te vertrouwen was en dat wist je al jaren. Spring nou eens in de bres voor die slachtoffers.”

“Je hebt met je magazine LINDA. zo’n ontzettend imperium opgebouwd. Jij kunt zulke goede dingen doen voor deze kwetsbare mensen. Maar nee, ze gaat nu in een hoekje liggen huilen. Sta op en ga dat gevecht aan!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft het merk Linda de Mol schade opgelopen door deze misbruikrel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen