Luuk Ikink heeft corona, besmette bijna hele team van RTL Boulevard

Luuk Ikink heeft het coronavirus opgelopen en zit thuis in quarantaine. Het had niet veel gescheeld of hij had al zijn collega’s van RTL Boulevard besmet, zegt Bridget Maasland. “Dat had gekund.”

Luuk Ikink © RTL

Eigenlijk ging Luuk Ikink er al wel een beetje vanuit dat hij het coronavirus zou oplopen, vertelde hij gisteren via een videoverbinding in RTL Boulevard. “Er viel ook echt niet aan te ontkomen, want Jelka, mijn dochter van drie, heeft corona en daarom zat ik al twee dagen in quarantaine. We dachten: nou, een beetje voorzichtig zijn.”

‘Tada, ik heb corona!’

Zo’n peuter houdt natuurlijk geen rekening met het coronavirus. “Die niest natuurlijk continu in je gezicht of zit aan haar eigen snot en smeert dat dan aan je neus. Het zou een wonder zijn geweest als ik het niet had gehad, dus tada: ik heb het.”

Volgens Bridget Maasland had het niet veel gescheeld of Luuk had het hele team van RTL Boulevard besmet. Zij zegt: “Weet je wat ik opvallend vind? Ik sprak je maandag dat je niet kon komen omdat je in quarantaine ging en toen had je net je booster een week ervoor gekregen. Je zat dus op het randje of je kon gaan of niet.”

Bijna iedereen besmet

Bridget vervolgt: “Met de nieuwe maatregelen had je hier dus eigenlijk maandag gewoon kunnen staan. Had dat dan betekend dat je ons dan misschien allemaal had besmet?”

Luuk: “Ja, dat zou misschien gekund hebben, ja, maar we hebben expres een beetje voorzichtig gedaan omdat we ook bij RTL Boulevard, net als bij de horeca en overal in Nederland, een personeelsschaarste hebben. Om te voorkomen dat ik nou echt iedereen zou besmetten, hebben we daar een beetje rekening mee gehouden.”

Foute boel

“Het had natuurlijk wel gekund dat als ik er had geweest dat het foute boel was geweest”, besluit Luuk.

Gisteren stond Frank Dane op de plek van Luuk. Het was de eerste keer in ruim een maand tijd dat hij opdook in de media na zijn ontslag als de ochtendjock van Radio 538.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen