Linda de Mol gewantrouwd: ‘Dit is een break-up voor de bühne’

Linda de Mol wekt argwaan met haar liefdesbreuk met Jeroen Rietbergen. Volgens Yvonne Coldeweijer is het voor de bühne en neefje Johnny de Mol sluit een hereniging tussen de twee niet uit.

Yvonne Coldeweijer en Linda de Mol © YouTube

Eigenlijk kon Linda de Mol niet anders: ze heeft maandag haar relatiebreuk met Jeroen Rietbergen bekendgemaakt. De bandleider van The Voice of Holland heeft zich achter de schermen misdragen op seksueel vlak. Dat kan voor Linda onmogelijk een verrassing zijn: hij werd daar in 2016 al over op de vingers getikt, waarna hij alles aan haar opbiechtte.

Uit elkaar of toch niet?

Jeroen zaterdag in zijn statement: “Dat heeft tot gevolg gehad dat onze relatie is beëindigd en wij uit elkaar zijn gegaan, met veel verdriet voor mijn gezin. Mijn gezin is weer bij elkaar. (…) Voor haar kan ik alleen maar grote bewondering en liefde voelen met veel dankbaarheid voor het feit dat zij mij destijds uiteindelijk niet definitief heeft laten vallen.”

Dus volgens hem zijn Linda en hij in 2016 al uit elkaar gegaan. Dat is opvallend, want neefje Johnny de Mol bekende gisteren in HLF8 dat hij daar nooit iets van heeft gemerkt. Catherine Keyl verbijsterd: “Nee, rot op. Echt niet?” Johnny: “Nee, echt niet.” Zij: “Hoe kan dat nou?” Hij: “Niemand wist het. Dat hebben ze echt heel erg onder de pet gehouden.”

Vreemd verhaal

Angela de Jong vindt dat een vreemd verhaal. “Nou is die familie heel close. Ik weet niet of ik het geloof. Catherine geloofde het duidelijk ook niet”, reageert ze bij Beau.

Volgens showbizzhyena Yvonne Coldeweijer wilde Linda die breuk gewoon in Jeroens verklaring hebben. “Het moest gewoon even in het persbericht vermeld worden dat Linda hem daarna had gedumpt. Dat de relatie voorbij was móest in het persbericht. Ik denk dat het niet waar is. Dit is een tactische move van Linda, die denkt: beter dat je dat daarin zet.”

‘Wat gênant!’

Yvonne gelooft er niets van dat de twee uit elkaar geweest zijn. Jeroen zegt dat ze pas na zijn therapiesessie waar samen kwamen, maar dat is volgens Yvonne een leugen. “Linda dacht gewoon: I don’t like you, anyway, maar ik heb iets hoog te houden, is goed, we blijven wel samen ofzo. Linda zal wel gedacht hebben: wat gênant, gelukkig weet niemand dit.”

Nu zijn Linda en Jeroen naar eigen zeggen wéér uit elkaar, maar ook dat wantrouwt Yvonne. “De Gooische break-up. Dit is een break-up ‘Leontine’-stijl. Lin heeft geen keus naar de buitenwereld toe. Ze blijven waarschijnlijk gewoon samen onder de radar.”

Johnny over breuk

Ook Johnny de Mol lijkt niet heel erg in een definitieve relatiebreuk te geloven. “Het was niet zo dat ze dacht: stand by my man?”, vroeg Catherine Keyl hem gisteren in zijn talkshow HLF8.

Johnny daarop: “Dat doet ze wel, maar ze zijn wel nu weer uit elkaar. Of dat goed komt: who knows.”

‘Ze wist dit al!’

Beau van Erven Dorens denkt dat de break-up echt is en Linda misschien niet wist hoe erg Jeroens wangedrag was. “Ik heb de indruk ook dat zij het in die tijd zogenaamd allemaal hebben afgesloten, maar dat zij nu eigenlijk verrast is ingehaald door de nieuwe feiten die er zijn gekomen.”

Angela: “Ja, óf dat het naar buiten is, hè? Dat klinkt heel onaardig, maar op het moment dat iets naar buiten komt ontstaat er ook weer een nieuwe werkelijkheid van schaamte en ‘ik moet de supermarkt weer in’.”

Marc-Marie Huijbregts: “Ja, dat vind ik cynisch, maar goed.”

Rob Goossens denkt hetzelfde als Angela. In RTL Boulevard: “Het was nog steeds hun geheimpje. Nu is het out in the open. Het is nu niet alleen de vernedering, maar ook de schaamte van naar de supermarkt gaan, je truffelchips uit het vak willen pakken en dan die priemende ogen van al die mensen voelen.”

‘Heel Hilversum wist dit’

Ook andere prominenten lijken niet uit te sluiten dat dit een break-up voor de bühne is. Zij wijzen erop dat Linda wel geweten móest hebben van Jeroens vieze gedrag.

Telegraaf-presentator Wilson Boldewijn: “Als ik de Voice-kandidaten mag geloven was die Jeroen een sexual predator in maximale overdrive. Heel Hilversum wist dit. Weet je dat dan als een Linda niet? Wil je het niet weten? Of ben je zo rijk en bekend dat niemand het aan je durft te vertellen?”

En René van der Gijp: “Voor die Linda is het vervelend, weet je wel. Die man is weg, ze heeft hem de deur uitgetrapt. Maar weet je, als je drie weken verder bent slijt het weer. Ik weet zeker: diep in haar hart had zij hier rekening mee gehouden. Ze had het liever niet gehad, maar je houdt daar absoluut rekening mee, ook als zoiets eerder gebeurd is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Linda de Mol zou in 2016 ook al uit elkaar gegaan zijn met Jeroen Rietbergen, maar daar heeft Johnny de Mol nooit iets van gemerkt. Is die break-up gelogen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen