Linda de Mol geeft toe: ‘Ja, Johnny dankt zijn talkshow aan John’

Linda de Mol kan de kritiek niet weerleggen dat Johnny de Mol zijn talkshow alleen maar gekregen heeft omdat vader John de scepter zwaait bij Talpa. “Tot op zekere hoogte is dat bij ons waar.”

Johnny, Linda en Noa © HLF8

Johnny de Mol heeft dit tv-seizoen een eigen talkshow gekregen in de vooravond van SBS 6: HLF8. Er kijken veel te weinig mensen naar, maar omdat papa John de Mol de scepter zwaait heeft hij weinig te vrezen. Toch leidt dit soort nepotisme ook altijd tot ergernissen, want getalenteerdere presentatoren krijgen door die familieband geen kans.

Linda geeft toe

De VARAgids vraagt aan Linda wat ze van de kritiek vindt. “Wat denk je wanneer recensenten opschrijven dat hij HLF8 alleen mag doen vanwege zijn vader?”

Linda daarop: “Tot op zekere hoogte is dat bij ons waar. Ik heb daar destijds ook mee moeten dealen toen ik begon: ja dat heeft ze via haar broer. Zo letterlijk is het niet gegaan, maar zonder John had ik niet eens geweten dat er een auditie van Sky Channel zou zijn. Zo bezien is dat dus een punt. Maar wat moet ik er verder van zeggen?”

Steeds beter

En hoe vindt Linda dat Johnny het doet? “Steeds beter. En dat op een zender waar je op dat tijdstip echt naartoe moet zappen. Ik neem mijn petje af want alle ogen waren toch gericht op Kwatta. Hij doet het steeds relaxter, het wordt meer en meer van hem en hij scoort beter.”

Het is gewoon een groot talent, vindt Linda. “Johnny heeft mij wel vaker verrast. Ging hij ineens het theater in met verhalen en liedjes. Ik had er een hard hoofd in, maar het was onwijs leuk.”

Baantje voor Noa

De dochter van Linda, Noa (22), profiteert ook van haar invloedrijke familie. Zij heeft zonder enige ervaring een sportrubriek in HLF8 gekregen en wordt nu ook af en toe opgeroepen om Hélène Hendriks te vervangen.

Twee maanden geleden gaf Linda nog toe dat ook Noa haar baantje niet had gehad zonder haar beroemde familie.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De Molletjes delen continu allemaal mooie baantjes uit aan elkaar. Is het niet gepaster als zo'n miljardairsfamilie eerst andere mensen de kans geeft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen