John van den Heuvel scheurde met 200 kilometer per uur over snelweg

John van den Heuvel scheurde donderdag met meer dan 200 kilometer over de snelweg toen het erop leek dat hij achtervolgd werd. Uiteindelijk werd de A2 afgesloten en een verdachte aangehouden.

John van den Heuvel © RTL

Het was donderdag groot nieuws: de snelweg A2 werd anderhalf uur lang in beide richtingen afgesloten. Er was een enorme politiemacht op de been en niet veel later bleek waarom: John van den Heuvel was mogelijk in levensgevaar tijdens zijn autorit op de snelweg. Uiteindelijk heeft de politie een 36-jarige man aangehouden.

Bizarre autorit

John was gisteren, twee dagen na het bizarre voorval, te gast in RTL Boulevard. Hoe heeft hij de bizarre autorit ervaren? “Ik was in de auto aan het bellen met een vader voor het programma Ontvoerd, (…) dus ik kreeg eigenlijk niet goed mee wat er om mij heen gebeurde. Ik merkte wel tijdens het bellen dat we steeds harder gingen rijden.”

De misdaadjournalist rijdt rond in beveiligd vervoer. “Op een gegeven moment gingen ook de zwaailichten en de sirenes aan. Er werd best wel ruw gereden ook; op een gegeven moment werd het fietspad gepakt. Maar ik zat ondertussen nog steeds te bellen. We gaan op een gegeven moment de Ring (A10, red.) op en er werd steeds harder gereden.”

200 kilometer per uur

Aanvankelijk zag John de ernst van de situatie niet. “Ik kan me nog herinneren dat ik even geïrriteerd vroeg van: ‘Jongens, kan het even iets zachter en kan die sirene af, want ik zit te bellen!’ Die politiemensen voorin bleven keurig van: ‘We moeten wel, want er is een incident.’ Ik dacht: het zal wel. We gingen harder en harder.”

En toen? “Op een gegeven moment wordt het telefoongesprek onderbroken en toen zegt een van die politiemensen: ‘We gaan nu niet naar het zuiden van het land, maar naar een ophoudlocatie.’ Dat was voor mij het moment om het telefoongesprek te beëindigen. Toen zijn we heel hard – echt over de 200 – bij een politiebureau terechtgekomen.”

Flink geschrokken

John dacht eerst dat er niet veel aan de hand was. “Ik heb nu inmiddels ruime ervaring met deze manier van leven en wat ik heel vaak merk op de snelweg bijvoorbeeld, is dat mensen aandacht krijgen van: het is een soort minikonvooitje en dan gaan ze erachter of ernaast rijden om te zien wie in de auto zit.”

Daar heeft de wagen zelfs een speciaal display voor. “Dan staat er: ‘Politie, afstand houden.’ Dan klapt er zo’n bordje op en dan nemen mensen op een gegeven moment weer afstand. Ik dacht eerst aan zoiets. Eigenlijk kreeg ik pas in het politiebureau te horen wat er gaande was en wat er was gebeurd. Toen schrok ik wel een beetje.”

Tweede Audi

John bleek al in het centrum van Amsterdam te worden achtervolgd door twee motorscooters. Op de Ring A10 kwam daar een snelle Audi bij. “Die week niet, ook niet toen er hele hoge snelheden werden gereden. Er zou mogelijk ook een tweede Audi bij betrokken geweest zijn. Dat gaf de politiebeveiligers een heel onprettig gevoel.”

Eigenlijk was John onderweg naar het zuiden van het land, maar die rit werd afgebroken. “Dan is er een standaardprocedure om zo snel mogelijk een veilige locatie te zoeken.”

Het is volgens John niet uitgesloten dat er een aanslag op zijn leven beraamd wordt.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als u John van van den Heuvels vrouw was, zou u dan zijn exit als misdaadverslaggever eisen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen