Enorme politieactie op snelweg A2 blijkt voor John van den Heuvel

John van den Heuvel is de reden van de enorme politieactie die vanmiddag plaatsvond op de A2, waardoor de snelweg anderhalf uur lang volledig werd afgesloten in beide richtingen.

John van den Heuvel © RTL

Tientallen politieauto’s en meerdere helikopters bezorgden veel mensen op de A2 een bizar ritje. Uiteindelijk werden alle auto’s op de snelweg lange tijd tot stilstand gebracht. Nu heeft het AD vernomen wat er aan de hand was: John van den Heuvel leek ernstig in gevaar. “Het leek alsof hij werd achtervolgd, dus is er alarm geslagen”, zegt een politiebron.

John bevestigt

De Dienst Speciale Interventies heeft een Audi van de weg gehaald en er is één persoon is aangehouden. Het zou om iemand gaan met criminele antecedenten op zijn naam. “Ook zouden motoren op de snelweg zijn gezien, die met hoge snelheid zijn weggereden”, schrijft het AD.

John bevestigt het nieuws aan het AD: “Het klopt dat er vanmiddag rond Amsterdam een incident is geweest, waarbij mijn beveiligers een voorzorgsprotocol hebben gevolgd en er extra veiligheidsmaatregelen zijn getroffen. De politie doet onderzoek naar het incident en ik heb het volste vertrouwen dat dit op een juiste wijze gebeurt.”

Hij vult aan in De Telegraaf: “Ik ben blij dat mijn beveiligers scherp zijn en adequaat handelen.”

Naar Driebergen

Na het incident is John overgebracht naar het hoofdbureau van de Landelijke Eenheid in Driebergen. “Dat was op dat moment de dichtstbijzijnde veilige plek.”

Voor de deur van dat bureau staan agenten met automatische vuurwapens en kogelwerende vesten. Daar is ook een politiehelikopter geland, aldus het AD.

Beelden

Enkele beelden van de situatie op de A2:

Verkeersinfarct

Er ontstond korte tijd een verkeersinfarct op de A2:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u nog wel misdaadjournalist willen zijn als u John van den Heuvel was?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen