Johan Derksen geprikkeld: ‘Waarom zou ik John de Mol pleasen?’

Johan Derksen ergert zich eraan dat hij inmiddels de woordvoerder van John de Mol genoemd wordt, omdat hij het voortdurend voor zijn baas opneemt. “Waarom zou ik John de Mol pleasen?”

John de Mol en Johan Derksen © SBS

De laatste tijd zijn Johan Derksen en John de Mol twee handen op één buik. Wordt John ergens aangevallen? Dan staat Johan op om het voor hem op te nemen! En een Angela de Jong die een aantal kritische columns heeft geschreven over de mediamiljardair en zijn imperium? Die is volgens Johan bezig met een ‘hetze’.

‘Johan nieuwe Gordon’

Volgens Wilfred Genee zit Johan momenteel inderdaad wel heel erg op Johns schoot. “Je hebt John gesproken, jullie hebben veel contact gehad, je hebt hem ondersteund zei je net ook, dus ik neem aan dat je een bonusje hebt gekregen? Een klein salarisverhoginkje of niet? Het nam Gordon-achtige proporties aan”, zei hij gisteren in VI Vandaag.

Gordon-achtige proporties? Wilfred doelt op de lofzang die Gordon in 2019 afstak over John: “John is zó ontzettend positief. Dat is ook een van de redenen waarom ik ooit ben overgestapt. Omdat ik die man gewoon echt bijna adoreer in zijn enorme positiviteit en hoe hij in het leven staat. Wat ik echt bewonderenswaardig vind van die man: die man is zó muzikaal!”

‘Nee, dit kan niet!’

En zo ging Gordon aan de talkshowtafel van Jeroen Pauw nog wel even door: “Hij kan gewoon pianospelen, hij hoort toonsoorten in het orkest en verandert koordjes. Het is zo’n verdomd leuke kerel en heeft zoveel goeds gedaan voor de televisie. Ik gun het hem ook echt, hè, dat ene grote succes… Dat het eindelijk een keer wel lukt op SBS.”

Gek genoeg vindt Johan dit dan weer te ver gaan. “Nee, dit kan niet. Dit kan niet.”

‘Dat gelul!’

Toch zit Johan de laatste tijd een beetje op hetzelfde niveau. Onzin, briest hij. “Dat gelul… Ik vind het helemaal niet erg hoor als jullie mij de woordvoerder van John de Mol noemen, maar ik ben 72, volgende week 73. Je denkt toch niet dat ik me iets van John de Mol aantrek? Als John de Mol me vanavond wegstuurt, geef ik jullie een hand, ga ik lekker naar Grolloo en dan zie je me nooit meer terug.”

Wilfred cynisch: “Nou, jij bent de laatste die hij wegstuurt op dit moment.”

Johan: “Nee, maar waarom zou ik John de Mol pleasen? Ik vond dat in deze zaak hij ten onrechte aan de schandpaal werd genageld.”

Kritiek van Youp

Wat vindt Johan van de meedogenloze column die Youp van ’t Hek heeft geschreven over de Molletjes? “Ik heb zelf dertig jaar columns geschreven en dan ben je ook wel eens blij dat er een onderwerp is, hè? Dat is het grote probleem: een onderwerp. Ik had wel eens een weekend geen onderwerp en dan was je blij als er een of andere beroemde voetballer overleed, want dan ging je daar iets over maken.”

“Dus het is niet zo gek dat er ingespeeld wordt op actuele zaken, maar ik vond persoonlijk dat het AD een soort aaneenschakeling had van anti-RTL en anti-Talpa-columns en toen vond ik het een beetje hetze-achtig worden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Johan Derksen vindt Gordons geslijm over John de Mol niet kunnen. Maar is hij zelf niet een veel grotere slijmerd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen