Özcan Akyol boos op Geert Wilders: ‘Ze noemen me k*nkerturk’

Özcan Akyol ergert zich er een versuffing aan dat Geert Wilders met een rechtszaak dreigde, maar nu geen thuis meer geeft. “Ondertussen word ik twee dagen lang uitgescholden voor k*nkerturk.”

Geert Wilders en Özcan Akyol © RTL, SBS

Twee weken geleden heeft Özcan Akyol zich in het programma VI Vandaag behoorlijk kritisch uitgelaten over Geert Wilders. “Het probleem is dat hij van mensen met een moslimachtergrond het stemrecht wil ontnemen. Hij zet zichzelf buitenspel”, zei de opiniemaker.

Volstrekt belachelijk

Het schoot bij de PVV-leider in het verkeerde keelgat: Geert noemde het ‘onwaar, onrechtmatig en pure laster’ en zette zijn advocaat Geert-Jan Knoops aan het werk. Die dreigde met een rechtszaak, maar inmiddels heeft de partijleider zijn keutel toch weer ingetrokken.

Özcan ergert zich dood aan deze werkwijze, vertelt hij in het AD. “Het is volstrekt belachelijk hoe dit gegaan is. (…) Twee dagen lang word ik online weer uitgemaakt voor ‘k*nkerturk’, schrijven mensen dat ik een kogel verdien en terug moet naar mijn eigen land. Twee weken later blijkt het allemaal betekenisloos.”

Kansloze zaak

Het was vanaf het begin een kansloze zaak, zegt Özcan. “Toch laat Knoops zich voor het karretje van Wilders spannen. Van zijn collega’s hoor ik dat zijn handelen een schande voor het vak is. Je kunt niet met een loze kreet komen, en vervolgens niks laten horen.”

Dan moet je het doorzetten, vindt hij. “Of tegen je cliënt zeggen dat het een kansloze zaak is en geen sommatie sturen.”

Kritiek op media

Özcan uit ook kritiek op de media. “Die pakten er mee uit, terwijl je als je wat advocaten belt je al heel snel kunt ontdekken dat het een kansloze zaak is. Inmiddels is iedereen het weer vergeten.”

“Wilders doet altijd net of hij stelselmatig genegeerd wordt. Vind je het gek, als je zo infantiel politiek bedrijft? Het is gewoon een heel nare manier van handelen. Wilders weet hoeveel haat er loskomt bij dit soort acties.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie denkt u dat de rechtszaak tussen Özcan Akyol en Geert Wilders zou hebben gewonnen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen