Jeroen van der Boom wil nieuwe presentator Zomergasten worden

Jeroen van der Boom zou graag Janine Abbring opvolgen als presentator van Zomergasten. Hij denkt genoeg geoefend te hebben als talkshowhost op SBS 6. “Liever vandaag dan morgen!”

Jeroen van der Boom © Nick van Ormondt, SBS

Al een paar jaar presenteert Jeroen van der Boom het programma Hoge Bomen op SBS 6. Hierin heeft hij lange gesprekken met BN’ers als Rachel Hazes, Gerard Joling en Fred van Leer, die hij vervolgens ook nog eens toezingt. Volgens Jeroen is het nu tijd om het allemaal wat naar een hoger plan te tillen.

Jeroen wil Zomergasten

Jeroen geniet heel erg van Hoge Bomen, vertelt hij aan De Telegraaf. “Het is geen Zomergasten, maar het programma wordt enorm gewaardeerd. Ik vind Zomergasten overigens een fantastisch programma. Zo’n programma zou ik direct, liever vandaag dan morgen, willen presenteren om urenlang gefocust te zijn op een persoon.”

Is Zomergasten niet iets te hoog gegrepen voor Jeroen? “Natuurlijk zullen mensen tegen mij zeggen dat ik daar onvoldoende interviewtechniek voor heb, maar ik word nog steeds gecoacht door Simone van den Ende, een autoriteit in het vak.”

‘Ik leer elke dag’

Wat Janine kan, kan Jeroen ook. “Ik heb de techniek van interviewen onderhand wel door, maar leer elke keer nog bij. Overigens, een gast die mij niet interesseert, kan ik onmogelijk interviewen.”

Wat is eigenlijk het geheim achter Jeroens interviews? Hij spreekt zijn gasten niet vooraf. “Ik geef ze een hand en zeg dan: ’Ik zie je zo’. Het is voor mij belangrijk om onbevangen het interview te doen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen