Gordon durft in Dubai wél door donkere steegjes: ‘Nette mensen!’

Gordon kan er maar niet over uit hoe heerlijk het leven is in Dubai. Waar hij in Amsterdam bang is om over straat te lopen, kan de entertainer in de woestijnstad gewoon door donkere steegjes lopen.

Gordon © RTL Boulevard

De reden dat Gordon naar Dubai is geëmigreerd, is omdat hij zich ontzettend onveilig voelt in Amsterdam. Hij werd in september 2020 bruut overvallen in zijn woning in de rijkeluisbuurt Zuid. Als De Telegraaf dat onderwerp aansnijdt, schiet hij vol. “Ja sorry hoor”, zegt hij ‘aangeslagen’.

Donkere steegjes

Gordon heeft er een trauma van opgelopen. “Je kan het een plek geven, maar je gaat er nooit meer overheen komen. Ik heb ook hier in Dubai therapie, dat kan niet anders, die angst zit zo diepgeworteld. Maar hier voel ik me gewoon veilig. Ik loop met m’n hondjes in donkere steegjes en als ik een groepje jongens op straat zie staan, begroeten ze me netjes.”

In Amsterdam durft hij dat niet. “Ik durf niet eens meer met een horloge in Amsterdam-Zuid te lopen. Maar als ik hem híer laat liggen op straat, brengen ze ’m terug.”

Hele leven veranderd

Gordon schrikt er naar eigen zeggen zelf van dat hij in tranen uitbarst. “Het is net een jaar geleden gebeurd, en het heeft mijn hele leven veranderd. Want ik ben daardoor weggegaan. Kijk naar Lil’ Kleine, Ali B, de vader van Nicolette van Dam; we worden allemaal overvallen.”

Vorige week zat Gordon nog in de talkshow van Beau van Erven Dorens. Daar vertelde hij in Nederland niet eens meer naar het park te durven. “Ik reed van de week in het park in Dubai en dat zou ik in Nederland gewoon niet meer durven.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Dubai ligt om de haverklap onder vuur vanwege het schenden van mensenrechten, maar Gordon blijft het emiraat verheerlijken. Vermoeiend?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen