Beau van Erven Dorens aangevallen door burgemeester: ‘Hoe kan dit?!’

Beau van Erven Dorens krijgt flink wat kritiek over zich heen omdat hij gisteren televisie heeft gemaakt vanuit een bomvol tv-café. ‘Ietwat vervreemdend’, vindt burgemeester Sjors Fröhlich het.

Beau van Erven Dorens © RTL

Terwijl de horeca tijdens de huidige lockdown nog steeds gesloten zijn, maakte Beau van Erven Dorens gisteren een vrolijke uitzending vanuit een bomvol tv-café in het Rotterdamse Ahoy. Daar maakte hij een gesponsorde uitzending in samenwerking met bierfabrikant Amstel. Ongelooflijk, vindt de bekende burgemeester Sjors Fröhlich het.

Ietwat vervreemdend

Beau maakte een uitzending over de concertserie Vrienden van Amstel, die komend weekend van start zou gaan. Dat gaat natuurlijk niet gebeuren, maar die sponsordeal met Amstel stond al en daarom kwam de talkshow van Beau gisteren gewoon vanuit Ahoy. Hij had een bomvolle uitzending vol bier, vol gasten en zonder anderhalve meter.

Burgemeester Sjors Fröhlich van de gemeente Vijfheerenlanden vindt het ongelooflijk. “Een talkshow met liters alcohol in beeld, pratend over een gezondheidscrisis. Nog gesponsord ook. Op een evenement waarvan iedereen weet dat het niet doorgaat. Het doet ietwat vervreemdend aan”, twittert hij.

Veel kritiek

Ook andere kijkers uiten veel kritiek op sociale media. “Kan iemand mij uitleggen waarom de horeca dicht is maar een groots opgezet televisieprogramma met grote groepen mensen samen drinken en muziek maken wel mag?”, vraagt Edwin zich af.

En Anne: “Bij Beau zit de hele studio vol. Ramvol zeg maar gerust. De barkeepster brengt bier rond zonder mondkapje en ze zitten niet op 1,5 meter. Wat gebeurt hier?! Foei!”

Bier, chips, zang

Kijker Beate: “Waarom zijn er zoveel mensen bij Beau? Geen 1,5m waarom mag dat daar en is de HORECA dicht?!”

Hank: “Leuk feestje bij Beau. Bier, chips en zang! Buiten de studio blijft alle horeca gesloten. Leg dat maar eens uit.”

En Gé: “Beschamend! Uitzending Beau: gezellig met z’n allen aan bier en bitterballen en een open bar! Wat een klap in het gezicht voor Nederlands publiek en horeca. Dit is niet meer uit te leggen!”

Alle regels aan laars

Een fragment uit Beau:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Beau van Erven Dorens komt vanuit een bomvol tv-café, terwijl de horeca potdicht zit. Een middelvinger naar de kroegbazen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen