Glennis Grace na uiteenspatten Amerika-droom: ‘Racistisch land’

Glennis Grace is er achteraf gezien niet rouwig om dat ze nooit is doorgebroken in de Verenigde Staten. Ze wilde dat ook eigenlijk helemaal niet en het is toch een racistisch land, zegt ze.

Glennis Grace © RTL

Jarenlang heeft Glennis Grace net gedaan alsof ze een halve wereldster was in de Verenigde Staten. Ze riep op een gegeven moment tijdens elk interview dat ze ‘Nederland niet in de steek laat’ en ‘altijd weer terug zal komen’. Een gotspe natuurlijk, want een imitatie-act van Whitney Houston hebben ze aan de andere kant van de oceaan zelf ook wel.

‘Ik wilde niet doorbreken!’

Toen ze op een gegeven moment auditie mocht doen in America’s Got Talent, was het hek helemaal van de dam. In DWDD werd haar internationale doorbraak gevierd. “Wat ik wel kan zeggen is dat er veel aanbiedingen komen vanuit Amerika om hiermee te gaan touren of inderdaad Las Vegas te gaan doen”, beweerde de zangeres.

Nou, drieënhalf jaar later heeft er in Amerika nog steeds niemand van Glennis gehoord. Toch wel een beetje pijnlijk na al dat hoog van de toren blazen. Of niet? “Ik wilde alleen maar meedoen aan dat programma. Ik wilde weten hoe ze op mij zouden reageren. Maar ik heb nooit de ambitie gehad om groot te worden in Amerika”, stelt ze nu in Veronica Superguide.

‘Amerika is fake en racistisch!’

Glennis heeft nooit de ambitie gehad om groot te worden in Amerika? Wat is dit nou weer voor flagrante leugen? Ze beweert het met droge ogen: “Weet je, ik was blij dat ik weer terug was in Nederland. Want ik ben niet zo’n Amerika-fan. Het is er vrij fake allemaal, en het racisme… Nee, ik zou er niet kunnen aarden. Laat mij maar lekker hier blijven.”

Ah, een mooie spin van Glennis. Nu heeft ze er ineens zélf voor gekozen om ‘Nederland trouw te blijven’. Hoe noemen we dat? Vrij fake allemaal.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Glennis 'ik kom altijd terug naar Nederland' Grace beweert ineens dat ze helemaal niet door wilde breken in Amerika. Jokkebrok?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen