Frank & Rogier door RTL gedreigd met terugvorderen tv-tonnen?

Frank Jansen en Rogier Smit lijken wel heel makkelijk te hebben toegestemd met het ontbinden van hun tv-contract. Ze lopen dit jaar 540.000 euro mis. Zit er meer achter? Heeft RTL hen gedreigd?

Frank & Rogier, Peter van der Vorst © Michel Schnater / Roland J. Reijnders

Vlak voor de jaarwisseling werd bekend dat het RTL-contract van Frank Jansen en Rogier Smit definitief ontbonden is. De uitbetaling van hun jaarsalaris van 540.000 euro kunnen ze dit jaar dus op hun buik schrijven. Maar eigenlijk hebben ze vorig jaar ook vrijwel niks gedaan voor dit megabedrag. Waarom hebben ze nu opeens zo makkelijk toegestemd?

‘Het was gênant’

Frank, het oudje van de twee, vertelt in Privé dat hij het uit eigenwaarde heeft gedaan. “Elke maand stuurde ik een factuur en kregen we onze gage op onze rekening gestort. Dat was, vond ik, toch een gênante situatie.”

Lange tijd hoopte Frank dat een tv-duoschap met Rogier alsnog mogelijk zou zijn, maar hun ruzie is alleen maar verder uit de hand gelopen. “Ik heb daar met Peter van der Vorst over gesproken. Samen hebben we besloten het contract te ontbinden. Bij die gesprekken was Rogier niet aanwezig. Dat wilde ik niet. Het heeft nog even geduurd voordat hij ermee instemde, maar afgelopen week was het zover.”

Riant contract

‘Nee’ zeggen tegen meer dan een half miljoen euro is niet zo makkelijk. “We hadden bij RTL een riant contract, waar Rogier en ik royaal van konden leven. Dat is nu van de ene dag op de andere gestopt. (…) Er is ook geen sprake van een afkoopsom of iets dergelijks. En toch heb ik er geen spijt van dat we nu deze regeling hebben getroffen.”

Nu hoeft hij in elk geval ook geen flutprogramma’s meer te maken, aldus Rogier in de Weekend. “Ik heb zelfs nog dat platte programma Ranking The Stars gedaan. Anders had ik dat misschien nooit gedaan.”

Heeft RTL gedreigd?

De Weekend heeft het idee dat er meer schuilgaat achter de plotselinge ontbinding van het contract. “Of RTL nog gedreigd heeft om anders geld terug te vorderen over het afgelopen jaar omdat we niet werkten? Dat is niet aan de orde geweest. De insteek was hoe we netjes afscheid van elkaar konden nemen en dat hebben we keurig netjes gedaan.”

Het is wat het is, besluit Frank. “Van ons driejarig contract hebben we twee jaar volgemaakt, het derde jaar komt te vervallen. Dat zou per 1 januari 2022 ingaan, dus nu mogen we geen facturen meer sturen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Frank Jansen (het oudje van de twee) denkt nog steeds dat zijn tv-carrière niet over is. Wat denkt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen