Ferry Doedens denkt dat hij interessant genoeg is voor biografie

Ferry Doedens denkt dat ontslagen worden bij GTST om te gaan worteltrekken op internet interessant genoeg is om een eigen biografie vol te schrijven. “Er is veel om te vertellen”, zegt hij.

Ferry Doedens © Martijn van Gelder

Er valt kennelijk zó slecht met Ferry Doedens te werken dat hij anderhalf jaar geleden opnieuw ontslagen werd door Goede Tijden Slechte Tijden. Plotseling kwam hij zonder geld te zitten en dat veroorzaakte hevige paniek bij de acteur. Niet afgelopen december, maar het jaar ervoor besloot hij zijn broek omlaag te trekken en te gaan fappen op internet.

Trekkende Ferry

Aanvankelijk waren Ferry en kleine Ferry voor iedereen vrij toegankelijk te zien – de shockerende beelden van Ferry boven de wasbak zijn gretig gedeeld in Hilversum – maar daarna verdween hij achter een betaalmuur. Nu is hij een soort Kim Holland en is zijn acteercarrière in de kiem gesmoord.

Inmiddels heeft hij af en toe een beetje spijt, vertelt Ferry aan de Weekend. De mooie rollen gaan nu immers aan hem voorbij, voor zover hij die al aangeboden kreeg: er hangt nu immers toch iets ranzigs om hem heen. “Ik denk dat het interessant is hoe het brein van mensen af en toe kan werken, zeg maar”, zegt hij over zichzelf.

Interessant brein

Interessant is nou niet meteen de eerste kwalificatie waar men bij Ferry’s brein aan denkt, maar vooruit: wat bedoelt hij precies? “Ik heb natuurlijk bepaalde keuzes gemaakt afgelopen jaar, uiteraard ook door corona.”

Hij vervolgt: “De laatste twee jaren zijn heel erg bijzonder geweest en we zitten nu ook weer in een halve lockdown. Maar waarom je soms bepaalde keuzes maakt, dat is interessant om over na te denken. Daar hou ik het bij.”

Spijt?

Heeft Ferry spijt? “Spijt niet, maar soms denk ik: had ik nou maar andere keuzes gemaakt. Maar dat hebben we allemaal weleens in het leven. En het leven is een proces van vallen en opstaan.”

Bij Ferry verloopt dat proces iets onevenwichtiger: hij valt voornamelijk en fier overeind komt hij niet meer. Of heeft hij inmiddels alweer een mooie rol aangeboden gekregen? “Qua acteren is het afgelopen jaar iets minder geweest, maar ik denk sowieso voor heel veel acteurs.”

Biografie

Nu denkt Ferry aan een biografie. “Ik heb daar inderdaad weleens over nagedacht. En misschien ga ik binnenkort met een partij om de tafel om daarover te praten. Er is veel om te vertellen, er is genoeg gebeurd, toch?”

Hij wil andere mensen iets leren over zijn ervaringen. “Absoluut. Daar heb ik wel over nagedacht. We zullen het zien.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Ferry Doedens interessant genoeg is voor een biografie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen