Frank Dane zwijgt in verdrietholletje: ‘Hij negeert vragen van de pers’

Frank Dane heeft zich nergens meer laten zien sinds hij vlak voor de jaarwisseling meedogenloos werd ontslagen als de ochtendjock van Radio 538. Hij negeert ook nog steeds alle vragen van de pers.

Frank Dane © Radio 538

Na twee weken te hebben gezwegen heeft Frank Dane gisteren voor het eerst kort gereageerd op zijn pijnlijke ontslag als de ochtendjock van Radio 538. Hij heeft een berichtje geplaatst op Instagram waarin hij laat weten dat hij verdrietig is. “Vandaag voor het eerst geen wekker. Maar toch om 6 uur wakker”, aldus de radiomaker.

Verdrietige ochtend

Het plotselinge ontslag heeft er flink ingehakt bij Frank, de broer van Robert Jensen. “Het is een verdrietige ochtend. Mis heel veel, maar vooral het geweldige team om mij heen. Jelte, Jelmer, Roelof, PJ, Eke, Vincent. ❤️”

Frank krijgt daarop veel hartjes van bekende Nederlanders. “Sterkte lieve schat! Als het (werkende) leven je laat struikelen maak er dan een briljante salto van ❤️”, zegt Nicolette Kluijver bijvoorbeeld. En Irene Moors: “Ik mis jou.” En Patricia Paay: “Ik mis je echt in de ochtend 😍”

Frank zwijgt

Het lijkt Frank echt heel zwaar te vallen, want hij negeert al weken consequent alle vragen van de pers en hij is ook niet meer bij RTL Boulevard gezien. Vlak voor de jaarwisseling uitte Albert Verlinde daar nog kritiek op. Hij vindt het flauw dat Frank altijd alle BN’ers uit hun bed belde, maar nu zelf geen thuis geeft.

Albert: “Ik snap dat ze geraakt zijn op dit moment, maar je had ook kunnen zeggen van: ik stuur op z’n minst een berichtje terug met ‘ik voel me zwaar…’ Vul het woord maar in. Maar: totale radiostilte.”

‘Niks meer gehoord’

Privé-baas Evert Santegoeds vertelt nu in Shownieuws dat Frank nog stééds zwijgt. “Ik heb hem vanavond een berichtje gestuurd, maar hij is niet alleen uit gewoonte om zes uur wakker ’s ochtends, maar ik denk ook dat hij uit gewoonte om negen uur naar bed is, want ik heb niks meer van hem gehoord.”

Evert werkte wekelijks samen met Frank, omdat hij een rubriekje had in zijn radioshow. Gaat dat door bij zijn opvolger Wietze de Jager? “Ja, misschien. Ik heb begrepen dat ze in gesprek zijn en dan schuif ik wel weer aan, neem ik aan.”

In gesprek

Denkt Evert dat Frank nog terugkeert op Radio 538? “Ik begrijp dat 538 nog wel met hem in gesprek is, in elk geval dat de Talpa-zenders met hem in gesprek zijn voor een ander programma.”

Of het wat wordt? “Ik weet het niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Er is nauwelijks ophef om Frank Dane's ontslag als 538-ochtendjock. Teken aan de wand?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen