Frank Dane onder vuur na ontslag als 538-ochtendjock: ‘Onsportief!’

Frank Dane krijgt enige kritiek te verwerken van Albert Verlinde nu hij zwijgt over zijn pijnlijke ontslag als de ochtendjock van Radio 538. Hij vindt dat de radio-dj gewoon thuis moet geven.

Frank Dane © William Rutten

Het is na drie jaar over en uit voor Frank Dane: hij kreeg maandag te horen dat hij zijn ochtendshow af moet geven aan collega Wietze de Jager en dat werd dinsdag al naar buiten gebracht. Eigenlijk wilde Radio 538 dat Frank nog de hele maand januari door zou gaan, maar dat heeft hij geweigerd. Daarom start Wietze al op 3 januari.

Kritische noot

Frank wil nergens reageren en dat vindt Albert Verlinde toch een beetje flauw, zegt hij in Shownieuws. “Hij is totaal overrompeld. Ze zitten volgens mij echt bij te komen op dit moment. Ik heb echt geprobeerd om zowel Jelte (sidekick, red.) als Frank allebei te bellen, maar ze nemen allebei niet aan.”

“Wat je aan de ene kant wel begrijpt, maar aan de andere kant – en dan ga ik toch even een kritische noot kraken – is het zo dat als wíj met z’n allen iets meemaken, dan begint ’s ochtends om half zeven de telefoon al te gaan of je iets wil zeggen erover. En ook al komt het je niet uit, dan denk je: nou ja, laat ik het dan maar doen.”

Totale radiostilte

Albert doelt erop dat Frank van andere BN’ers wel altijd een reactie verlangde als ze in het nieuws waren. “Ik snap dat ze geraakt zijn op dit moment, maar ik denk: je had ook kunnen zeggen van: ik stuur op z’n minst een berichtje terug met ‘ik voel me zwaar….’ Vul het woord maar in. Maar: totale radiostilte.”

Frank heeft ook niets laten weten aan zijn eigen RTL Boulevard. Rob Goossens, de mediadeskundige van dat programma: “Frank is op vakantie en laat ons weten dat hij erop terugkomt, uiteraard in RTL Boulevard op het moment dat hij terug is van vakantie.”

Niet uit de verf

Eigenlijk is het nooit wat geworden met Frank, aldus Albert. “Hij kon zijn eigen geluid niet zo vinden in de ochtendshow. Het bleef een beetje Edwin Evers, maar dan met een andere cast.”

Shownieuws-collega Guido den Aantrekker: “Je hoorde toch ook wel een beetje in de wandelgangen dat hij op de een of andere manier niet helemaal uit de verf kwam. Ik was een enorme fan van hem toen hij de vaste vervanger van Edwin was, omdat hij net even wat scherper de dingen kon aanzetten, maar het lijkt wel of toen hij eenmaal die show overnam, dat hij ook een beetje Edwin Evers werd. Dat vond ik altijd een beetje zonde eigenlijk.”

Matige keuze

Overigens vindt Albert het een matige keuze dat Radio 538 nu voor het duo Wietze de Jager en Klaas van den Eerden gaat. “Iedereen weet dat 538 onder druk staat en dat Qmusic echt links aan het inhalen is. Dat gaat heel goed en 538 is z’n plek een beetje aan het zoeken.”

“Misschien is het verrassende ook wel dat Qmusic een man en een vrouw heeft neergezet in de ochtend. Dit is toch weer het recept van drie kerels die om elke grap van elkaar gaan zitten lachen. Dan denk ik: waar zit nou die vernieuwing in de ochtend in? Ik weet niet – wie weet worden we ontzettend verrast – maar ik had een verrassing wel prettig gevonden.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen