Albert Verlinde: ‘Ook John de Mol weet al jaren van Voice-misbruik’

Albert Verlinde stelt dat niet alleen Linda de Mol, maar ook zijn werkgever John de Mol al jaren weet van het seksuele wangedrag van haar geliefde Jeroen Rietbergen bij The Voice of Holland.

John de Mol © SBS 6

Jeroen Rietbergen zegt al jaren geleden (volgens RTL Boulevard in 2016) een flinke tik op de vingers te hebben gekregen van zijn ‘opdrachtgever’ vanwege seksuele misdragingen achter de schermen van The Voice. Zijn opdrachtgever was destijds nog het productiebedrijf Talpa Media van John de Mol. Die heeft hem niet de laan uitgestuurd.

‘John weet het ook’

Een seizoen later werd Jeroen gewoon weer losgelaten op de volgende lichting jonge kandidaten: zijn wangedrag werd in de doofpot gestopt. Niet alleen door zijn ‘opdrachtgever’, maar ook door Linda de Mol. Na die tik op de vingers heeft Jeroen zijn misdragingen immers ruiterlijk toegegeven aan haar, zo zegt hij zelf.

Dat John de Mol óók wist van de misdragingen en dus medeschuldig is aan de doofpot, is niet honderd procent zeker. Volgens Albert Verlinde lijkt het er in elk geval wel op. “John weet dat ook, dat kan niet anders dan dat het verhaal binnen de familie bekend was”, zegt hij in Shownieuws.

Verborgen gebreken

Het zou als een flinke boemerang in Johns gezicht terug kunnen komen als hij hiervan heeft geweten, denkt Albert. “Als je kijkt naar John: die heeft zijn bedrijf verkocht aan ITV. Nou, ik heb ook wel eens de verkoop van een bedrijf meegemaakt en dan wordt er toch gevraagd: ‘Zijn er dingen die we moeten weten die schade kunnen betekenen in de toekomst?’”

Dat is een verhaal dat hier speelt, zegt Albert. “Reken maar dat de advocaten van ITV op dit moment meteen aan het bekijken zijn wat het betekent voor de prijs. Het is een huis met verborgen gebreken.”

Financiële schade

RTL zal op zijn beurt weer aankloppen bij de huidige Voice-producent ITV, verwacht tv-kenner Fons van Westerloo. “Je vaart als zender toch blind op een producent, die moet in de gaten houden of er zich geen grensoverschrijdende dingen voordoen. Ik sluit ook niet uit dat RTL ITV aansprakelijk zal stellen voor de geleden financiële schade”, zegt hij in het AD.

Eén ding kan eventueel vóór John pleiten, zegt Albert. “Wat we niet weten is of ze wisten dat het om zovéél gevallen ging, dus dat het veel heftiger was dan wat Jeroen toen misschien aangegeven heeft.”

RTL over de zeik

RTL is hoe dan ook over de zeik, weet NRC Handelsblad. “Bij RTL is ongenoegen ontstaan over gebrek aan openheid van de kant van Talpa. Woordvoerder Kim Koppenol laat weten ‘overvallen’ te zijn door de beschuldigingen.”

Alle artikelen over het misbruikschandaal rond The Voice kunt u vinden op deze pagina.

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen