Anouk stopt per direct bij The Voice of Holland: ‘Corrupte bende’

Anouk stopt per direct als coach van The Voice of Holland. De zangeres wil helemaal niets meer te maken hebben met die ‘corrupte bende’. “Wat een pleuriszooi allemaal. Heel teleurstellend.”

Anouk © RTL

The Voice of Holland is gisteren per direct van de buis gehaald, omdat tv-maker Tim Hofman aan het licht heeft gebracht dat er jarenlang seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik heeft plaatsgevonden achter de schermen. Er ligt een aangifte tegen coach Ali B en bandleider Jeroen Rietbergen heeft schuld bekend.

Anouk stopt ermee

Anouk knijpt er nu tussenuit. “Nou, wat een pleuriszooi allemaal. Wat onwijs verdrietig en teleurstellend. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik nog niks heb gezegd, omdat ik eigenlijk gewoon de aflevering van BOOS even af wilde wachten aankomende donderdag.”

Ze vervolgt: “Maar nu na een aantal statements te hebben gezien van onder anderen Jeroen Rietbergen en ook na een paar telefoontjes die ik heb gepleegd met bepaalde mensen… Ja, eigenlijk weet ik wel genoeg. Ik heb besloten dat ik gewoon niet meer terug wil komen bij The Voice.”

Corrupte bende

Het The Voice-hoofdstuk is afgesloten voor Anouk. “Het is gewoon een corrupte bende, ik bedoel: ik wil niet werken op een plek waar jarenlang een aantal mannen gewoon misbruik hebben gemaakt van hun positie en waar er bewust voor is gekozen om het stil te houden en de andere kant op te kijken.”

Ze lijkt erop te wijzen dat in elk geval Linda de Mol het misbruik jarenlang heeft stilgehouden. “Ja, dat kan echt niet. Dat kan niet. Dan heb je echt een structureel probleem. Dat is gewoon niet waar ik zit, dus daar wil ik geen onderdeel van zijn. Bij deze wil ik laten weten dat ik niet meer zal terugkomen bij The Voice of Holland.”

Instagram

De verklaring van Anouk:

Alle artikelen over het misbruikschandaal rond The Voice kunt u vinden op deze pagina.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen