Anouk Smulders maakt slachtoffers The Voice níet verdacht: ‘In shock!’

Anouk Smulders lag een maand geleden flink onder vuur vanwege het verdacht maken van de vrouw die aangifte heeft gedaan tegen Marco Borsato. Inmiddels staat ze heel anders in de wedstrijd.

Anouk Smulders © Shownieuws

Niet alleen Anouk Smulders, maar heel Shownieuws werd medio december aan het wankelen gebracht door de manier waarop de aangifte tegen Marco Borsato behandeld werd in het programma. Aan de desk besloten Anouk (beste vriendin van Leontine Borsato) en Bram Moszkowicz (wiens zoon manager is van Jada Borsato) het slachtoffer verdacht te maken.

‘Volslagen idioot’

Het is zowel Anouk als Bram op extreem veel kritiek komen te staan. Topadvocaat Richard Korver beschuldigde Anouk zelfs van ‘second rape‘ en journalist Mick van Wely noemde haar ‘volslagen idioot‘. Haar poging om twee avonden later op geheel eigen wijze door het stof te gaan mislukte: ze weigerde namelijk excuses.

Anouk verdween daarna een tijdje uit beeld bij Shownieuws. Inmiddels zijn we dik een maand verder en is de ophef door de uitzending van BOOS alleen maar groter geworden. Marco wordt ervan beschuldigd bij The Voice Kids aan jonge meisjes te hebben gezeten en ook Ali B en Jeroen Rietbergen zouden zich vergaand misdragen hebben.

Anouk reageert

Inmiddels ziet Anouk naar eigen zeggen de ernst van de situatie in. “Ik heb geen woorden voor de enorme misstanden die de afgelopen weken en vooral gisteren zijn aangekaart. Doodziek ben ik ervan dat ik te weinig aandacht heb geschonken aan slachtoffers van seksueel geweld”, schrijft ze op Instagram.

Ze heeft haar leven gebeterd. “Gesprekken heb ik inmiddels gevoerd met therapeuten en ook een aantal slachtoffers heeft hun kijk hierop verteld aan mij. Ik ben in shock over de hoeveelheid seksueel geweld die vrouwen meemaken. De afgelopen weken heb ik het van dichtbij gehoord, van vreemden, binnen bedrijven, echt overal.”

Medeleven

Anouk toont nu alsnog haar medeleven met slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag. “Mijn hart gaat uit naar alle slachtoffers van seksueel geweld en ook naar de gezinnen die hier zo snoeihard door geraakt worden.”

Als iemand opmerkt dat haar mening wel heel drastisch veranderd is, antwoordt Anouk: “Veranderd? Inzichtelijk gekregen wat er in deze zieke wereld gebeurt… Ik krijg zoveel berichten. Kan ik (nog een keer) terugkomen op mijn eigen tekortkoming? Mag ik het opnemen voor mijn vriendin en haar gezin? En ja, ik ben tekortgeschoten.”

Instagram

De Instagram-post van Anouk kunt u hier bekijken.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat Anouk Smulders alsnog terugkomt op haar 'tekortkoming', zoals ze het zelf noemt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen