Angela de Jong krijgt dreun van Tweede Kamerlid: ‘Zieke geest!’

Angela de Jong krijgt na de woeste Linda de Mol ook een boos Tweede Kamerlid over zich heen. Liane den Haan, van de gelijknamige eenmansfractie, noemt de AD-opiniediva ‘een zieke geest’.

Liane den Haan en Angela de Jong © Op1, Jinek

Het is maar goed dat Angela de Jong een dikke huid heeft, want ze ligt dit weekend behoorlijk onder vuur. Naast dat ze door voormalig tv-koningin Linda de Mol ‘sneu’ en ‘intens vals’ is genoemd, krijgt ze nu ook al Tweede Kamerlid Liane den Haan over zich heen. Zij schaart zich volledig achter Linda.

Zieke geest

Liane heeft heel erg te doen met Linda. “Vrouwen in een (machts)positie zoals Linda de Mol kunnen óók slachtoffer zijn. Haar reactie begrijp ik volkomen en herken ik. Dat is precies de reden dat ook ik besloten heb te zwijgen over de misstanden bij 50PLUS. Vanwege dit soort journalistiek en zieke geesten als Angela de Jong.”

Ze vervolgt: “Vrouwen in een bepaalde positie, die wel slachtoffer zijn, worden afgeschilderd als bitch, leugenaar, ruziezoekers terwijl vrouwen in de underdogpositie alle steun en begrip krijgen.”

Belogen en bedrogen

Niet alleen de Voice-slachtoffers, maar ook Linda verdient volgens Liane medeleven. “ALLE vrouwen (en mannen trouwens ook) die (seksueel) geïntimideerd, verkracht of belogen en bedrogen worden verdienen steun en begrip.”

BNR Nieuwsradio-eindredacteur Diederik de Groot werpt tegen: “Maar het probleem is dat vrouwen in de underdogpositie pas steun en begrip krijgen, nadat een programma er tientallen heeft gevonden die met hun ervaringen naar voren willen komen. In hun eentje doen ze dat bijna nooit, uit angst voor gevolgen. Dat komt door die underdogpositie.”

Gunfactor

Diederik: “Natuurlijk kan Linda de Mol slachtoffer zijn. Misschien is ze dat wel, kan ik nu niet beoordelen. Feit is wel dat zij geen moeite heeft om naar voren te stappen en haar klacht luid en duidelijk voor het voetlicht te brengen. Voor de betreffende vrouwen heeft dat jaren geduurd.”

“Maar is het echt een groot maatschappelijk probleem dat mensen in een machtspositie geen gunfactor hebben (want dat is denk ik waar uw betoog op neerkomt). De consequenties van de underdogpositie voor mensen die iets overkomt, dat is wel degelijk een maatschappelijk probleem.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Een Tweede Kamerlid die een opiniemaker een 'zieke geest' noemt. Ordinair?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen