Ali B legt al zijn activiteiten voorlopig stil: ‘Dit valt hem heel zwaar’

Ali B legt al zijn werkzaamheden voorlopig stil, totdat er duidelijk is wat er gaat gebeuren met de aangiftes van verkrachting die tegen hem gedaan zijn. “Het valt hem allemaal heel erg zwaar.”

Ali B © Videoland

Een kleine week na de BOOS-uitzending waarin Ali B is neergezet als een seksueel roofdier dat jonge en naïeve oud-kandidates van The Voice of Holland verkracht, laat de Almeerse rapper opnieuw van zich horen. Niet op zijn eigen Instagram-account, maar op dat van het managementbureau dat hij samen met zijn vrouw runt: SPEC.

Veel impact

SPEC, dat in 2000 is opgericht door Ali’s liefdespartner Breghje Kommers, laat weten: “De uitzending van BOOS van afgelopen donderdag heeft veel impact gehad, ook op ons. Onze gedachten zijn bij iedereen die ooit te maken heeft gehad met grensoverschrijdend gedrag.”

“Wij moedigen iedereen aan om over dit onderwerp in gesprek te gaan zodat dit kan bijdragen an een industrie waar iedereen veilig en zonder angst kan werken.”

Ali trekt zich terug

Ali en Breghje staan dus stil bij alle slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag, behalve bij die van Ali, want die zijn er volgens det twee helemaal niet. “De aflevering heeft ook veel impact op Ali en zijn gezin. Dat hij op basis van de beschuldigingen publiekelijk al wordt veroordeeld valt hem zwaar.”

“Dit heeft Ali doen besluiten om zijn activiteiten als artiest, ondernemer en partner binnen SPEC voorlopig stil te leggen in afwachting van wat het Openbaar Ministerie zal besluiten omtrent de twee aangiftes die tegen hem gedaan zijn. Ali zal zich focussen op zijn gezin en zich voorlopig verder van commentaar onthouden.”

Breghje’s reactie

Er zal niet voor niets voor gekozen zijn om Ali’s nieuwste reactie niet op zijn eigen kanaal, maar op het gezamenlijke SPEC-kanaal van hem en zijn vrouw te publiceren. De laatste tijd gaan er volop geruchten over hun break-up, maar daar is volgens het tweetal niets van waar. Dat zullen ze hiermee ook willen uitdragen.

Gisteren werd Breghje nog uitgekafferd door Privé-journalist Jan Uriot, omdat ze tot nu toe geen medeleven heeft getoond met de slachtoffers van The Voice. Dat heeft ze nu alsnog gedaan, behalve met de vermeende slachtoffers van Ali dan.

Instagram

De verklaring van Ali en Breghje:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ali B legt al zijn werkzaamheden voorlopig stil. Gaat u zijn Sinterklaasgedicht-achtige rapjes missen, zoals hij die deed bij Max Verstappen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen