Wilfred Genee wil nog steeds geen booster: ‘Je wordt tóch wel ziek!’

Wilfred Genee wil nog steeds geen boosterprik, ondanks dat iedereen uit zijn geboortejaar er al een mag halen. Zijn twijfels zijn sterk. “Je ziet dat een heleboel mensen toch nog ziek kunnen worden.”

Wilfred Genee © Veronica Inside

Als een van de weinige bekende Nederlanders laat Wilfred Genee zich al geruime tijd kritisch uit over de vaccins tegen het coronavirus. Zijn collega Johan Derksen noemt hem daarom ‘wappie Genee‘. Na lang twijfelen heeft Wilfred de eerste twee prikken laten zetten, maar nu heeft hij grote moeite om een booster te halen.

‘Gewoon doen, Wilfred!’

De omikronvariant is volgens Wilfred helemaal niet zo erg. “Gaat die nou echt zo ernstig zijn? In Zuid-Afrika wordt weer gesteld dat het wel meevalt met omikron, maar dat wordt in Nederland weer heel anders gezien”, zegt hij in zijn programma The Friday Move op BNR Nieuwsradio.

Wilfred wil helemaal geen boosterprik. “Ik twijfel eraan, dat geef ik eerlijk toe.”

Zijn gast Jan Paternotte daarop: “Gewoon doen, Wilfred.”

Enorm veel twijfels

Wilfred twijfelt en twijfelt. “Ik heb bij die andere twee ook al getwijfeld, omdat ik het gevoel had dat ze ons gegarandeerd hadden dat we dan eigenlijk niks konden oplopen. Nu zie je dat een heleboel mensen toch nog ziek kunnen worden. Ik wil ook wel eens weten wat nou al die bijwerkingen zijn van die prikken allemaal.”

Jan: “Heb je er veel last van gehad?”

Wilfred: “Ja.”

Jan: “Nou ja, goed, het virus verandert en dit is een nieuwe variant die een beetje door die bescherming heen breekt. Die vaccins werken nog steeds hartstikke goed. Als je de booster hebt is je kans om in het ziekenhuis te komen veel kleiner.”

‘Mag ik twijfelen?’

Wilfred ergert zich eraan dat hij vaak in de wappiehoek gezet wordt. “Mag ik die twijfel nog hebben of ben ik dan gelijk veroordeeld?”

Jan: “Je mag die twijfel hebben, maar alsjeblieft: blijf vertrouwen houden in de wetenschap en de wetenschap is glashelder: het helpt.”

Wilfred: “En dat het veel sneller ontwikkeld is dan een vaccin normaal gesproken ontwikkeld zou moeten worden, dat maakt allemaal niet uit? Dat kan?”

Jan: “Jan Paternotte zegt: ‘Vertrouw de wetenschap, Wilfred.’ Dat is het allerbelangrijkst. “

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wilfred Genee heeft twee vaccinaties gehad en twijfelt nu over de booster. Logisch?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen